בני תורה: "נוכיח את הכח האלקטורלי"

בבית שמש מתגבש מהלך לשיתוף פעולה עם אנשי היישוב היישן, קהילת ברסלב וקהילות נוספות • בחריש מתנהל מו"מ לחיבור עם קהילת 'לעובדך באמת' בראשות הרב זיגדון, בצפת שוקלים לראשונה להריץ רשימה עצמאית

הגר''א דויטש
הגר''א דויטש

מפלגת בני תורה בראשות מרן רה"י הגר"א דויטש, הריצה מטעמה בעשור האחרון רשימות במספר ערים בארץ. ונראה שבמערכת הבחירות הנוכחית הם צפויים להריץ רשימה בערים נוספות, לאור ההצלחה של הנציגים בשנים אלו ולאור הגידול וההתרחבות של קהילות הפלג הירושלמי בערים נוספות ברחבי הארץ.

אם רשימת המועמדים בעיר בית שמש הייתה סבוכה עד כה, בשבוע האחרון העניין הפך למורכב אף יותר. זאת לאחר שבפלג הירושלמי הודיעו כי הם מציבים מועמד משלהם לראשות העיר – הרב מלאכי כי-טוב, תוך סגירת שיתופי פעולה עם חסידויות קטנות וקהילות הקנאים, ויוצאים למאבק גם נגד מועמד דגל התורה וגם נגד ראש העיר המכהנת עליזה בלוך.

בבחירות הקודמות לעיריית בית שמש הצליחו בפלג הירושלמי להכניס נציג אחד למועצת העיר. בבחירות הנוכחיות, העיר גדלה למספרים משמעותיים במגזר החרדי, וגם אנשי הפלג הירושלמי גדלו והם מודיעים כי אינם מתכוונים לוותר על כוחם האלקטורלי.

ההערכה היא שהפלג לבדו שווה קרוב ל-3,000 קולות, והמדד להכנסת נציג של מפלגת 'בני תורה' לעיריית בית שמש, משוער בכ-1850 קולות, כאשר בוועדה המוניציפלית של הפלג הירושלמי עמלים בימים אלו להוביל מהלך של חיבורים עם קהלים וציבורים נוספים בתוך העיר.

בתוך רשימת הקהלים שפועלים מולם בשבועות האחרונים בוועדה מוניציפלית בשבועות האחרונים בשיחות מו"מ רציניות, ניתן למנות את אנשי היישוב הישן, קהילות ברסלב, צ'ארנוביל, חוג חתם סופר, בוהוש וכן עם קהילתו של הגאון רבי נתן קופשיץ, במטרה שיחברו אליהם לרשימה אחת מאוחדת, או לכל הפחות שיתמכו במועמד של סיעת 'בני תורה', שירוץ לראשות העיר.

גורם בוועדה המוניציפלית של סיעת בני תורה טוען כי "גרינברג, הוא בוגר מכון מנדל ומייצג את החרדים החדשים ואת "האביב הליטאי", ולא נראה לעין כל דרך איך להתחבר אליו – בפרט שהוא מציג עצמו כחרדי מיינסטרים. אין שום סיבה שנתמוך בו, וזו אחת מהסיבות שהורה לנו מרן ראש השיבה הגר"א דויטש שליט"א להציב מטעמנו את הרב מלאכי כי-טוב למועמדות לראשות העיר. אמנם יכול להיות שהוא לא יגרוף את מירב הקולות בסיבוב הראשון, אבל קודם יראו שיש לנו באמת כוח אלקטורלי אדיר, ובנוסף – נגרום לסיבוב שני בוודאות, ואז תתקבל ההחלטה על שולחנו של מרן רה"י הגר"א דויטש שליט"א במי נתמוך בסיבוב השני".

בוועדה המוניציפלית של בני תורה אומרים כי "עליזה בלוך עזרה לנו בהחלט לאורך הקדנציה שלה – בהקצאות, מוסדות חינוך ועוד הרבה דברים. אך עדיין האחריות הציבורית על עתיד העיר וצביונה הרוחני, מהווה משקל משמעותי יותר במעונו של רה"י הגר״א דויטש – שהוא כמובן יהיה זה שיכריע באופן סופי מה יקרה בעיר".

צפת: מגעים לרשימה עצמאית

בפלג הירושלמי שוקלים להריץ רשימה עצמאית – 'בני תורה', למועצת העיר צפת בבחירות הקרובות. בתקופה האחרונה התקיימו מספר דיונים בנושא בקרב חברי הוועדה המוניציפלית של 'בני תורה', בהם עלתה גם שאלת התמיכה במועמד לראשות העיר. בבחירות האחרונות התמודדו רשימות 'בני תורה' מטעם הפלג הירושלמי בירושלים, בני ברק, מודיעין עילית, ביתר עלית, אלעד ובבית שמש. פרט לצפת, בימים אלו נבחנת האפשרות להתמודד בערים נוספות.

לאחרונה פנו גורמים שונים מטעם המועמדים השונים בצפת לוועדה המוניציפלית של הפלג הירושלמי בבקשה לקבל את תמיכת בני הקהילה בבחירות. במקביל, נרשמה פניה גם מאגודת ישראל שמעוניינת לשלב מועמד מקהילת בני תורה במקום ריאלי ברשימה המאוחדת.

כזכור, הגוש החרדי בצפת החליט להריץ לראשות העיר את יוסף חיים קקון מול ראש העיר המכהן שוקי אוחנה. למרות ההחלטה, טרם נמסרה הודעה רשמית בעניין מאחר שהדברים לא נסגרו באופן סופי. בסיעות החרדיות מבינים שבלי תמיכה גורפת של כל הקהילות בעיר הסיכוי לצלוח את הבחירות הוא נמוך.

גורמים בכירים בוועדה המוניציפלית של הפלג הירושלמי אומרים כי הרקע למהלך הוא העובדה שבשנים האחרונות עודדו מרן ראש הישיבה הגר"א דויטש והגאון הגדול רבי עזריאל אויערבאך שליט"א אברכים צעירים רבים מקהילות 'בני תורה' לרכוש דירות בערי הפריפריה – ובפרט בעיר צפת. לפי גורמים ב'פלג הירושלמי', בעיר מתגוררים כיום קרוב לשלוש מאות משפחות המשתייכות ל'בני תורה' ובשנים האחרונות הוקמו בעיר מספר בתי כנסת, מוסדות חינוך לבנים ולבנות, כוללים וארגוני חסד.

בתוך כך, בימים האחרונים התקיימו מספר כינוסים של הוועדה המוניציפאלית של 'בני תורה' בצפת, בהם הוחלט על ריצה עצמאית. בפלג הירושלמי סבורים כי הם קרובים למספר הקולות הדרוש למנדט ולדברי בכירים – לאחר בדיקה שנעשתה – קהלים נוספים אף צפויים להצביע למפלגה ולהקנות לה את הקולות הדרושים למנדט.

בנוסף, ב'פלג הירושלמי' בונים על העובדה כי למוסדות החינוך שלהם שולחים גם בני קהילות נוספות בעיר הקרובים בדעותיהם ל'פלג הירושלמי'.

ההחלטה הסופית בעניין הריצה העצמאית ושאלת התמיכה לראשות העיר צפויה להתקבל בימים הקרובים, לאחר הכרעתם של מרן ראש הישיבה הגר"א דויטש והגר"ע אויערבאך שליט"א, שיעמדו בין היתר גם על הדרישות והצרכים הרוחניים של תושבי העיר, כהקמת מקוואות טהרה נוספים, בתי כנסת, מוסדות חינוך ועוד.

ל'קו עיתונות' נודע כי בפגישות שנערכו בימים האחרונים בין אנשי הוועדה המוניציפלית של הפלג הירושלמי למועמדים השונים בעיר – הובטח לדאוג לכל צרכיהם של אנשי הקהילה בעיר. כמו כן הובטחו תפקידים נוספים בעירייה.

חריש: מגעים עם קהילת 'לעבדך באמת'

לכתבנו נודע כי הרב דוד מילר מעסקני הציבור הבולטים בעיר ויו"ר תנועת 'בני תורה' של הפלג הירושלמי בחריש מנהל שיחות אינטנסיביות עם קהילת 'לעבדך באמת' בראשותו של הרב זיגדון לריצה משותפת בבחירות הקרובות למועצת העיר, וזאת לאחר הכרעתו של רה"י הגר"א דויטש שליט"א.

עפ"י המסתמן, הצדדים לקראת סיכום סופי על ייצוג שווה בשווה בשיטת הריצר'ץ של שתי הקהילות.

גורמים בכירים בוועדה המוניציפלית הארצית של הפלג הירושלמי לא הכחישו את דבר המגעים – ולשאלתנו בדבר תמיכה באחד המועמדים לראשות העיר הם לא רצו לפרט, אך על פי המסתמן, בפלג הירושלמי מסתפקים במי לתמוך לראשות העיר, כאשר הצדדים הם בין ראש העיר המכהן יצחק קשת – לבין אחד המועמדים המובילים האחרים.

גורמים בכירים בוועדה המוניציפלית אומרים כי "הכל על השולחן, נשב עם כל הצדדים, נשמע כיצד הם מתכוונים לקדם את צרכי הקהילה הקדושה בעיר, וכיצד הם מתכוונים לשמור על ערכי התורה והמצוות בשכונות, ונעלה הכל על שולחנו של מרן רה"י הגאון רבי אשר דויטש שליט"א – והוא יכריע בין הצדדים.

יצוין, כי הקהילה של הפלג הירושלמי נהנית גם מתמיכה רחבה של קהלים קנאים המתגוררים בחריש, מה שיכול להוות מכפיל כוח משמעותי בקלפי, ובאופן כללי מול העיריה ומול שאר הקהילות בעיר.

ל'קו עיתונות' נודע כי בדגל התורה המקומית ניהלו בשבועות האחרונים מו"מ מול הפלג הירושלמי, כדי לנסות לייצר חיבור עם המפלגה.

לסיכום, אומרים בוועדה המוניציפאלית של 'בני תורה': "נוכיח את הכח האלקטורלי שלנו בכל הערים שבהן נתמודד".

תגובה אחת
  1. אני פוחדת שבסוף הם יהיו הרוב בערים החרדיות ואז נצטרך לעזוב למקומות אחרים

השארת תגובה