מתכונים: מגנום, קורגט ו'סנדוויץ' גלידה

הקיץ כבר בפתח וכולנו עומדים לחפש דרכים להתרענן ולהתקרר מהחום הישראלי. השנה לא צריך לצאת מהבית הממוזג לגלידרייה הקרובה (כי בינינו, הגלידה תימס עוד לפני שתספיקו להגיע בחזרה הביתה). במקום זה, אפשר להכין בפשטות ובקלות קינוחים מתוקים וקרירים – ממגנום ביתי ועד לסנדוויץ' גלידה. קבלו שלושה מתכונים שיעזרו לכם להישמר צוננים בקיץ הקרוב

teka_ קינוחי קיץ_ מגנום ביתי_קרדיט צילום טקה סטודיו
teka_ קינוחי קיץ_ מגנום ביתי_קרדיט צילום טקה סטודיו

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

מגנום ביתי

מרכיבים (עבור 12 ארטיקים)

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

90 גרם קמח חיטה

5 גרם אבקת אפייה

30 גרם אבקת קקאו

60 גרם גבינת שמנת

100 גרם סוכר

2 ביצים

1 כפית וניל

150 גר' שוקולד מריר

6 כפות מים

שקדים קצוצים (לא חובה)

 

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו.

מקציפים את החמאה, הגבינה, תמצית הווניל והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.

תוך כדי הקצפה מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ואת הקמח, אבקת האפייה ותערובת הקקאו.

מערבבים בעדינות כדי לשלב את כל מרכיבי בלילת השוקולד.

יוצקים את הבלילה לתוך תבניות הסיליקון.

אופים בתנור למשך כ-20-25 דקות ומחכים שיצטנן לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית.

לאחר שהתקרר, מכניסים מקל ארטיק לתוך כל תבנית ומניחים במקרר למשך 30 דקות.

מחממים את השוקולד והמים בסיר על אש בינונית-נמוכה תוך שמירה על ערבוב קבוע.

מוזגים לכוס גבוהה וצרה. טובלים את הארטיקים בבלילת השוקולד ומניחים להם להתקרר על נייר אפייה.

מפזרים שקדים קצוצים למרקם ולקישוט (לא חובה).

שומרים במקרר עד להגשה.

עוגת קורגט בטעם שוקולד

מרכיבים (עבור 8 אנשים)

350 גרם קמח

14 גרם אבקת אפייה

50 גרם אבקת קקאו

1 כפית תבלינים מעורבים (קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט)

175 מ"ל שמן זית כתית מעולה

325 גרם סוכר דק זהוב

3 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

500 גר' קישואים מגוררים

140 גר' שקדים קצוצים גס וקלויים

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

100 מ"ל קרם כפול

 

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הקקאו, הסוכר והתבלינים המעורבים.

בקערה נוספת מערבבים את שמן הזית, הביצים, תמצית הווניל והקישואים המגוררים.

מערבבים את התערובת היבשה והרטובה רק עד לאיחוד, ואז מקפלים פנימה את השקדים הקלויים.

משמנים את התבנית ויוצקים פנימה את התערובת ואופים למשך כ-50 דקות

מצננים בתבנית לפני שהופכים לצלחת הגשה.

כשמוכן להגשה, מניחים את השוקולד בקערה. מחממים את השמנת לרתיחה בסיר.

יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין ונמסה.

מניחים לציפוי להתקרר ולהסמיך מעט לפני שמורחים אותו על העוגה.

מקשטים בשקדים קצוצים ומגישים.

 

סנדוויץ' גלידת סניקרס

מרכיבים:

עבור הסנדוויץ':

150 גרם חמאת בוטנים

50 גרם סוכר חום

70 גר' סירופ אגבה

25 גרם שמן קוקוס

100 גרם קמח שיבולת שועל

5 גרם סודה לשתייה

1 גרם מלח

 

עבור המילוי:

חצי ליטר גלידת וניל טבעונית

50 גרם בוטנים קצוצים, קלופים, קלויים

רוטב קרמל מלוח (לא חובה)

 

עבור הציפוי:

150 גרם 50% שוקולד

15 גרם שמן קוקוס

 

אופן הכנה:

עבור הסנדוויץ׳ מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. אם שמן הקוקוס סמיך מדי, מחממים אותו לכמה דקות.

מחממים את התנור ל-180 מעלות ובינתיים מגלגלים כדורים קטנים עם בצק העוגיות.

יוצקים את הבצק בתבניות מאפינס ומהדקים לתחתית.

אופים למשך 11 דקות ומניחים בצד לצינון.

מורחים כף גלידה על כל עוגייה, מפזרים מעל מעט בוטנים קצוצים וקרמל ושומרים במקרר עד להתייצבות.

ממיסים שוקולד עם שמן קוקוס וכשהגלידה קרה מספיק ממלאים את התבניות בשוקולד.

מקשטים את החלק העליון בעוד בוטנים, פתיתי מלח או נתחי שוקולד.

שומרים במקרר עד שציפוי השוקולד מתייצב.

השארת תגובה