ככה ייעשה בטאבון – טיפים לאפייה מוצלחת בטאבון

תמונה: freepik
תמונה: freepik

בעבר הלא מאוד רחוק, תנורים ביתיים פשוט לא היו קיימים. בזמנו, אנשים אפו בדרכים הדומות מאוד לטאבונים ובטמפרטורות גבוהות בהרבה לעומת אלו של התנור הביתי. עם המצאת התנור הביתי, ועל אף ההבטחה הגדולה שבמכשירי החשמל, הסתבר שמזונות מסורתיים רבים פשוט לא יוצאים אותו דבר. המתכונים עברו תיקונים והמזון התאים את עצמו לתנור- מבחינת הטכניקות והחומרים כאחד, כדי שהמנות יהיו מוצלחות. היום, סצנת האוכל מחזירה את הקסם שיש בהכנת המאפים הקלסיים מפעם בשיטות המסורתיות, ואתם יכולים להגיש לאורחים פוקצ'ות ופיצות שמגישים רק בנאפולי, כשאתם לבושים בסינר במרפסת. קניתם טאבון ואתם רוצים לדעת איך הוא יכול לשמש אתכם בארוחת השישי הקרובה? הנה כמה טיפים שאספנו למאפים חלומיים בטאבון הלוהט, שתוכלו להכין אחד אחרי השני באותה הפעלה.

פיצה מושלמת בטאבון

אם יש סיבה אחת טובה לרכוש טאבון, זו הכנה של פיצה אמיתית כמובן.

עם בצק לפיצה לא משחקים: נכון, הוא דורש מעט יותר השקעה, אך מי שטעם פיצה איכותית בחייו, יעיד שההשקעה משתלמת. מערבלים במיקסר קמח, מלח, שמרים, מעט סוכר (או דבש) ומים. לאחר כמה דקות יתקבל בצק אחיד, וזה הזמן להוסיף שמן. לושו את הבצק 10 דקות ולא פחות, עד שמרקמו יהיה אלסטי, אחיד ומבריק. לאחר מכן, חלקו את הבצק למספר כדורים שווים, כסו היטב בניילון נצמד והתפיחו לילה שלם במקרר. בזמן הזה תוכלו להכין את הרוטב. אנחנו ממליצים על הגרסה הקלסית, כי באוכל מסורתי פשוט אין טעם להתחכם. עגבניות טריות, שמן זית איכותי, כמה שיני שום ומלח. הביאו לרתיחה, בשלו על אש קטנה והניחו לקירור. שעתיים לפני הארוחה, הוציאו את הבצק מהמקרר וחממו את הטאבון ל-450 מעלות, לא פחות. פתחו כל כדור למשטח (אל תשכחו להשאיר שוליים עבים יחסית), מרחו מעט רוטב עם מצקת בתנועה מעגלית, פזרו מוצרלה בשפע ותנו לטאבון לעשות את הקסם שהוא יודע לעשות- אפייה של 2-3 דקות ויש לכם מנה חלומית שלא תרצו לשבוע ממנה.

לא על הפיצה לבדה: אפיית לחמים

מי לא אוהב מבצעים? עם טאבון איכותי, אתם מקבלים 1+1, ויכולים להמשיך להכין מטעמים גם אחרי שהפיצה כבר יצאה אל השולחן. זאת, שכן הדרך היעילה ביותר לאפיית לחם בטאבון היא להשתמש בתנור שפעל זמן ממושך בטמפרטורות גבוהות וצבר חום מספק. כך, לאחר שהכנתם את הבצק החביב עליכם (לחם מחמצת, דגנים, כוסמין או לבן) פזרו את הגחלים על פני תחתית התנור כדי ליצור פיזור חום שווה בכל השטח, ובסיום סגרו את דלת הטאבון למשך עשר דקות לערך. לאחר מכן, נקו היטב את חלל התנור- ראשית בכפפות חסינות אש ולאחר מכן במטאטא ייעודי. הניחו את כיכרות הלחם שהכנתם מבעוד מועד ישירות על רצפת התנור (דאגו לפזר מעט סולת לפני כן, שתעשיר את הקראסט). אם תרצו לשדרג את הלחמים וליצור לכל כיכר קרום קריספי, הניחו במרכז הרצפה כלי חסין אש עם מים שיתאדו במהלך האפייה. הלחות שתיווצר בחלל הטאבון תיצור את השכבה הפריכה והקרנצ'ית. משך האפייה תלוי בגודל הכיכר ובטמפרטורה, ועם זאת, משך האפייה הממוצע ללחם בטמפרטורה של 210 מעלות הוא בין 35 ל-45 דקות.

שאר ירקות

על אף שבצקים מחזיקים בכס המלכות בכל מה שקשור לאפייה בטאבון, כדאי לזכור שישנם ירקות (כמו עגבניות, חצילים, ובטטות לדוגמה) שישמחו להעשיר את שולחנכם מבלי שתצטרכו להדליק את האש בכל פעם מחדש. כך, לאחר שהפיצות הלוהטות יצאו, ולאחר שהלחמים הרותחים נאפו גם הם, הגיע תורם של הירקות. אחת המנות המוצלחות והקלות הן עגבניות מיובשות בטאבון, שיסגרו לכם פינה באפס מאמץ. הכינו מראש עגבניות שרי חתוכות, תבלו אותן בשמן זית, מלח ומעט עלי תימין, סדרו בתבנית והניחו אותה בטאבון, בחום שנצבר מאפיית המנות הקודמות (270 מעלות לערך). יבשו את העגבניות למשך שעתיים לערך בחום נמוך, כאשר תוצאות טובות יותר יתקבלו אם תניחו את התבנית באיזור הכי פחות חם, משמע קדמת הטאבון. שימו לב להשגיח שהעגבניות לא מצטמקות ונשרפות, וסובבו את התבנית כמה פעמים אם יש צורך. הסימן שלכם להוציא אותן מהטאבון יהיה כשתראו שהן הצטמקו אך עדיין מחזיקות מעט לחות, וכשאין נוזלים בתחתית. צננו ושמרו בצנצנת שמן זית במקרר, ותוכלו להוסיף אותן לפיצות, ללחמים או לסלטים הבאים שלכם.

השארת תגובה