מתכון לחג השבועות: בורקיטס גבינות וחצילים

הנשנוש המושלם של פחמימה וגבינה: השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב יצאו בפרויקט משותף לרגל חג השבועות, במסגרתו יציגו מתכונים ייחודיים ומפתיעים לחג השבועות, בחסות המותג KENWOOD

בוריקיטס גבינות וחצילים | צילום: נמרוד סונדרס
בוריקיטס גבינות וחצילים | צילום: נמרוד סונדרס

חומרים לבצק:

  • 280 גרם קמח לבן
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 9%
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים
  • 2 שיני שום קונפי

מילוי:

  • 200 גרם גבינת ריקוטה 5% או גבינת שמנת
  • 100 גרם גבינה צהובה 22% מגורדת
  • 100 גרם גבינת פטה 16%
  • 1 קורט מלח דק
  • 1 קורט פלפל שחור טחון
  • 1 ביצה L
  • 1 חציל בינוני
  • 4 שיני שום קונפי
  • 1 חופן עירית קצוצה
  • הברשה וציפוי:
  • 1ביצה L טרופה
  • 2 כפות שומשום

אופן הכנה:

  1. מכינים בצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומעבדים, עד לריכוך. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים, עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור של שעה ובינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. מכינים את המילוי: בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את החציל הקלוי ולאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. את התערובת מעבירים לשקית זילוף.
  5. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.
  6. ממלאים את העיגולים במילוי שהכנו מראש ומברישים בביצה.
  7. מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור.
  8. מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום.
  9. אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.
צילום: נמרוד סונדרס
השארת תגובה