כל קפה ראוי לעוגייה – גם בפסח!

צילום: pexels.com
צילום: pexels.com

הכי כיף לשתות את הקפה של הבוקר עם עוגייה נהדרת בצד. גם תה חם טעים הרבה יותר עם טובלים בו עוגייה נפלאה שסופגת אליה את כל הטעמים. בפסח, נדמה שקשה יותר למצוא עוגיות נהדרות לטבילה בקפה או סתם כפינוק נהדר אחר הצוהריים. לכן מצאנו עבורכם כמה רעיונות נפלאים לאפיית עוגיות ביתיות טעימות וכשרות לפסח.

בראוניז עסיסיים

בראוניז כשר לפסח קליל ומהיר להכנה ואינו דורש טכניקות מיוחדות. זהו קינוח נהדר בכל ימות השנה ועל אחת כמה וכמה בפסח עם מגבלות הבישול.

ממיסים בסיר שוקולד, סוכר וחמאה. חשוב לערבב כל משך הבישול, כדי שלא יישרף השוקולד. כאשר כל השוקולד נמס, מסירים את הסיר מהלהבה. מעבירים את השוקולד לקערת מיקסר ומוסיפים אליה ביצים תוך כדי ערבול. לבסוף מוסיפים קורנפלור, פודינג וניל כשר לפסח כמובן, ונטיפי שוקולד צ'יפס. מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה, ואותה מעבירים לתבנית אפייה מרובעת משומנת.

אופים את הבראוניז כחצי שעה, עד שמתקבל מעטה פריך על חלקו העליון, אין חשש שבחלק התחתון העיסה עדיין לחה ורכה. מוציאים את התבנית ומחכים עד שעוגת הבראוניז תתקרר לחלוטין, ורק אז ניתן לחתוך אותה לריבועים קטנים בגודל הרצוי.

עוגיות חמאה במיוחד לחג

מי שאוהב את עוגיות החמאה הנימוחות בוודאי ישמח לגלות כי ניתן להכין אותן במתכונת כשרה לפסח – ללא קמח. כתחליף משתמשים בקורנפלור המשמש כתחליף מצוין, והטעם המוכר לא משתנה.

בקערת מיקסר מערבבים חמאה חתוכה לקוביות, ביצים, סוכר וקורנפלור עד שיתקבל בצק נעים ואחיד שניתן לעבוד איתו. מעבירים את גוש הבצק למשטח מקומח בקורנפלור ולשים ביד כמה דקות תוך יצירת גליל מאורך. את הגליל עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

לאחר חצי שעה מוציאים את הגליל ופורסים ממנו באמצעות סכין, פרוסות בעובי חצי סנטימטר בערך. את עיגולי העוגיות הקרים מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור חם לרבע שעה בערך, עד שהן מזהיבות.

מוציאים את התבנית, ממתינים עד שהעוגיות מצטננות, ומעבירים לכלי אטום שם הן תשמרנה עד שנרצה לנשנש מהן.

סנדוויץ' כשר – עוגיות עם ריבה אדומה

עוגיות קטנטנות המתחסלות בביס אחד, שבתוכן נחבאת הפתעה מתוקה – כפית ריבה אדומה (או כל סוג אחר שאוהבים).

להכנת בצק העוגיות משתמשים בקמח ללא גלוטן כשר לפסח, ומערבבים אותו במיקסר יחד עם מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה עד שמקבלים תערובת פירורים. אליה מוסיפים חלמונים, תמצית וניל ושמנת מתוקה. כאשר מתקבל הבצק, לשים אותו לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים עד שיתקשה מעט.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי חצי סנטימטר או קצת פחות. קורצים ממנו באמצעות קורצן עיגולים, לבבות או כל צורה אחרת. חשוב לשמור על מספר זוגי של עוגיות שכן כל שתיים תהיינה עוגייה אחת. בחצי מהעוגיות קורצים חור קטן במרכזן, שדרכו תבצבץ הריבה.

אופים את העוגיות כרבע שעה עד שהן מזהיבות מעט ומניחים להן להתקרר, ורק אז ניתן להרכיב מהן את עוגיות הסנדוויץ' החמודות. בתחתית יש עוגייה שלמה, שעליה מניחים כפית ריבה וסוגרים באמצעות עוגייה נוספת עם חור במרכז.

טוויסט על עוגיות קוקוס מסורתיות

עוגיות הקוקוס הן הרי סימן ההיכר של עוגיות הפסח. ניתן לקנות אותן כמעט בכל חנות מכולת או סופרמרקט ולרוב הן נשארות על המדפים עד לאחר החג. טוויסט מעניין יגרום לעוגיות להיות אטרקטיביות יותר בצבעי ורוד־לבן וכמובן גם טעימות להפליא. אלו עוגיות מהירות ופשוטות ואינן מצריכות אפילו אפייה.

בקערה מערבבים קוקוס, אבקת סוכר וחלב מרוכז עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים חצי ממנה לתבנית מרובעת, משטחים היטב ומכניסים למקרר. לחצי השני מוסיפים מעט מי ורדים וכמה טיפות של צבע מאכל ורוד. משטחים את התערובת הוורודה מעל התערובת הלבנה שהתקררה מעט ומחזירים למקרר לעוד כמה שעות, או לחלופין למקפיא לחצי שעה.

כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות קטנות בגודל ביס או שניים ומעבירים לכלי סגור, אם אפשר עשוי זכוכית שקופה, ומניחים במקום בולט. העוגיות ייגמרו במהירות שיא.

גם אם נדמה שקשה יותר להכין מטעמים בפסח, העובדות מוכיחות אחרת. מבחר רעיונות, מתכונים והצעות לשדרוגים למנות אהובות כך שיתאימו למגבלות החג, אך ישמרו על טעם נהדר שתמיד מתחשק לחזור אליו, אפילו אם פסח כבר נגמר…

השארת תגובה