יש לנו זוכה: סיכום פעילות מתכוני מרקים

הזוכה המאושרת בפעילות המרקים של סולתם זו אמא מיוחדת ומקסימה שהכינה מרק עוף ענק כדי לחלק לכל השכנים המבודדים

תודה לכל המשתתפות, במהלך קריאת המתכונים רצתי להכין מרק, המתכונים המקסימים שלכם העלו לי את התיאבון.

מרק ציר דגים, מרק מוקרם בטטה, מרק אפונה, מרק עדשים, מרק ירקות עשיר, שפע של מתכונים הגיעו אלינו אך החלטנו לפרסם את המתכון שהכי בריא לנו בימים אלו.

והזוכה המאושרת בפעילות המרקים, היא אמא שהכינה מרק עוף ענק כדי לחלק לכל השכנים המבודדים, הסיפור שלה עם המרק השכונתי כבש לנו את הלב וגם את המטבח.

 

קבלו את המתכון של הזוכה במארז מתנת רשת סולתם

מרק עוף משובח במיוחד

של יעל במברגר מבית שמש

מצרכים:

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 תפו"א חתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום פרוסים
  • 1 כפית שמיר קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • 300 גרם גריסי פנינה
  • 6 כרעיים עוף טרי או עוף שלם ברשת
  • כפית שטוחה כורכום
  • 1 כף מלח
  • קורט כמון
  • רבע כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנת הציר:

  1. צורבים בסיר עם מעט שמן את הבצל, גזר וסלרי חתוך גס.
  2. מוסיפים את הכרעיים או העוף השלם וצורבים עוד מעט.
  3. מוסיפים מים, 2 פלפל אנגלי, 2 עלי דפנה מרתיחים 5 דקות.
  4. מנמיכים את הלהבה למינימום למשך שעה מסננים במסננת דקה שומרים את הנוזל למרק ואת העוף להגשה.

אופן הכנת המרק:

  1. צורבים בסיר עם שמן את קוביות הבצל הסלרי והגזר מוסיפים את הגריסים והכורכום ומערבבים יחד
  2. מוסיפים את ציר העוף וקוביות התפו"א ומבשלים ברתיחה 10 דקות
  3. מוסיפים את המלח והתבלינים, מבשלים על להבה נמוכה במשך שעה
  4. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים
  5. מגישים בקערה ומפרקים את בשר העוף למרק ומגישים עם אטריות ולילדים כמובן מגישים גם שקדי מרק.

רק בריאות לכולנו

השארת תגובה