מתכון להכנת ארנצ'יני

כדורי ריזוטו פריכים במילוי גבינה – להכנה בייתית

מתכון להכנת ארנציני – קפה גרג-צילום דן פרץ
מתכון להכנת ארנציני – קפה גרג-צילום דן פרץ

לערב חגיגי בבית עם חברים או בערב רומנטי זוגי, השף הראשי של רשת קפה גרג – רון סימן טוב, חושף מתכון חלבי להכנת מאכל איטלקי: ארנצ'יני. מדובר בכדורי ריזוטו במילוי גבינה, קלילים, טעימים, יפים להגשה – מהמטבח האיטלקי.
מרכיבים ארנצ'יני: (10 כדורים)
3 כוסות אורז עגול מבושל (רצוי שיהיה מבושל בן יום)
1 חבילה שמנת מתוקה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית מלח
כוס מוצרלה מגוררת
ביצה אחת
כוס פירורי לחם

מרכיבים רוטב:
3 כוס שמנת מתוקה
1/3 כוס רוטב עגבניות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כוס שמן
כוס בצל ירוק קצוץ
גבינת פרמז'ן גוש לא מגורדת

אופן הכנה של כדורי הארנצ'יני:
בקערת ערבוב יש לשים את כל המרכיבים הבאים:
3 כוסות אורז עגול מבושל
1 חבילה שמנת מתוקה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית מלח
כוס מוצרלה מגוררת
לערבב הכל עד קבלת עיסה וליצור כדורים בינונים כל אחד.

ציפוי:
לגלגל כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.
לטגן בשמן עמוק את הכדורים עד הזהבה

אופן הכנת הרוטב:
לחמם בסיר בינוני
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/3 כוס רוטב עגבניות
לתבל חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
להמתין עד שהרוטב מצטמצם

אופן הגשה:
בצלחת עמוקה מוזגים את הרוטב המוכן
מניחים 3 -2 כדורים מעלים יש להניח גילופי גבינת פרמז'ן ובצל ירוק קצוץ

השארת תגובה