
עוגיות פיצוחים ללא קמח
מצרכים:
- 1 כוס גרעיני חמנייה לא קלויים
- 1 כוס שקד מולבן פרוס לא קלוי
- 1/2 כוס גרעיני דלעת לא קלויים
- 1/2 כוס זרעי פשתן
- 1/2 כוס שומשום
- 2 חלבוני ביצה
- 1 כף סילאן טבעי
- 4 כפות סוכר
אופן הכנה:
- מחממים תנור (לא טורבו) ל-180 מעלות.
- מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת שתי כפות מסדרים את העוגיות בתבנית במרחק ביניהן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-20 דקות.
- לאחר 20 דקות מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות לעוד כשעה או עד שהעוגיות מקבלות צבע שחום יפה.
- שומרים בכלי אטום.
חלה מתוקה עם צימוקים
מצרכים:
- 1 חבילת קמח שטיבל
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפיות מלח
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 ביצה
- חופן צימוקים כהים
- 2 כוסות מים פושרים
ציפוי:
- ביצה להברשה
- שומשום
אופן הכנה:
- מכניסים לקערה את הקמח ויוצרים גומה במרכז.
- לתוך הגומה מכניסים את המצרכים בסדר הבא: סוכר, שמרים ומים. מכסים בקמח.
- מוסיפים מלח, שמן, ביצה וצימוקים ולשים היטב בתנועות קיפול לבצק אחיד.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעה.
- מקמחים משטח וקולעים לחלה.
- מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
- מניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
- בינתיים מחממים תנור (לא טורבו) ל-190 מעלות ואופים כ-35 דקות.
עוגת תמרים
מצרכים:
- 1/2 חבילת ממרח תמרים בוואקום
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 3/4 חבילת חמאה
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
- ½1 כוסות קמח תופח מנופה
אופן הכנה:
- ממיסים את ממרח התמרים על אש קטנה עם כוס מים.
- מקציפים 2 ביצים וכוס סוכר, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים ¾ חבילת חמאה וכוס וחצי של קמח תופח מנופה.
- שופכים לתבנית ולמעלה שמים 50 גרם אגוזים קצוצים ו-50 גרם שוקולד מגורד.
- אופים כ-40 דקות.
עוגת שיש–תפוזים בחושה גבוהה במיוחד
מצרכים:
- 5 ביצים
- ¼1 כוסות סוכר
- שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח תופח
- 3 כפות קקאו
- 3 כפות סוכר
- מעט מים חמים
אופן הכנה:
- מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.
- מערבבים חלמונים, שמן, סוכר וניל, קמח תופח ומיץ תפוזים (שמים כוס קמח, חצי כוס מיץ תפוזים, ואז שוב כוס קמח ומיץ תפוזים).
- מערבבים היטב ומקפלים את קצף החלבונים בתנועות עטיפה (הסוד של העוגה הוא ערבוב נכון. בתחילה שימי כף קצף, ערבבי, והמשיכי לערבב היטב את שאר הקצף).
- יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית (אם יש לך סיר פלא, עדיף).
- בקערה קטנה מערבבים את הקקאו עם סוכר ומעט מים ומוסיפים ל-1/3 התערובת שנותרה.
- יוצקים על העוגה.
- אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות (זהירות שלא לייבש את העוגה).