ארבעה מתכונים שווים לכבוד ט"ו בשבט

ט"ו בשבט, ראש השנה לאילנות, כבר כאן • רשת 'מאפה נאמן' שמחה להעניק לכם ארבעה מתכונים שווים ובריאים במיוחד לרגל השקת קולקציית המאפים, העוגיות והלחמים החדשים של הרשת, בניחוחות ופירות מתוצרת הארץ

עוגיות פיצוחים ללא קמח
עוגיות פיצוחים ללא קמח

עוגיות פיצוחים ללא קמח

מצרכים:

  • 1 כוס גרעיני חמנייה לא קלויים
  • 1 כוס שקד מולבן פרוס לא קלוי
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת לא קלויים
  • 1/2 כוס זרעי פשתן
  • 1/2 כוס שומשום
  • 2 חלבוני ביצה
  • 1 כף סילאן טבעי
  • 4 כפות סוכר

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור (לא טורבו) ל-180 מעלות.
  2. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת שתי כפות מסדרים את העוגיות בתבנית במרחק ביניהן.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-20 דקות.
  5. לאחר 20 דקות מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות לעוד כשעה או עד שהעוגיות מקבלות צבע שחום יפה.
  6. שומרים בכלי אטום.

חלה מתוקה עם צימוקים

מצרכים:

  • 1 חבילת קמח שטיבל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • חופן צימוקים כהים
  • 2 כוסות מים פושרים

ציפוי:

  • ביצה להברשה
  • שומשום

אופן הכנה:

  1. מכניסים לקערה את הקמח ויוצרים גומה במרכז.
  2. לתוך הגומה מכניסים את המצרכים בסדר הבא: סוכר, שמרים ומים. מכסים בקמח.
  3. מוסיפים מלח, שמן, ביצה וצימוקים ולשים היטב בתנועות קיפול לבצק אחיד.
  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעה.
  5. מקמחים משטח וקולעים לחלה.
  6. מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
  7. מניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
  8. בינתיים מחממים תנור (לא טורבו) ל-190 מעלות ואופים כ-35 דקות.

עוגת תמרים

מצרכים:

  • 1/2 חבילת ממרח תמרים בוואקום
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 חבילת חמאה
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ½1 כוסות קמח תופח מנופה

אופן הכנה:

  1. ממיסים את ממרח התמרים על אש קטנה עם כוס מים.
  2. מקציפים 2 ביצים וכוס סוכר, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים ¾ חבילת חמאה וכוס וחצי של קמח תופח מנופה.
  3. שופכים לתבנית ולמעלה שמים 50 גרם אגוזים קצוצים ו-50 גרם שוקולד מגורד.
  4. אופים כ-40 דקות.

עוגת שיש–תפוזים בחושה גבוהה במיוחד

מצרכים:

  • 5 ביצים
  • ¼1 כוסות סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 3 כפות קקאו
  • 3 כפות סוכר
  • מעט מים חמים

אופן הכנה:

  1. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.
  2. מערבבים חלמונים, שמן, סוכר וניל, קמח תופח ומיץ תפוזים (שמים כוס קמח, חצי כוס מיץ תפוזים, ואז שוב כוס קמח ומיץ תפוזים).
  3. מערבבים היטב ומקפלים את קצף החלבונים בתנועות עטיפה (הסוד של העוגה הוא ערבוב נכון. בתחילה שימי כף קצף, ערבבי, והמשיכי לערבב היטב את שאר הקצף).
  4. יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית (אם יש לך סיר פלא, עדיף).
  5. בקערה קטנה מערבבים את הקקאו עם סוכר ומעט מים ומוסיפים ל-1/3 התערובת שנותרה.
  6. יוצקים על העוגה.
  7. אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות (זהירות שלא לייבש את העוגה).
השארת תגובה