המסעדן החסיד שהקים אימפריה קולינרית בלב תל אביב

בלב תל אביב, במתחם התחנה, הקים חסיד חב"ד אבי ארבוב מסעדה ייחודית המושכת אליה חרדים וחילונים מכל רחבי הארץ – החל מאישים בכירים בצמרת הפוליטיקה והכלכלה ועד לחסידים שמחפשים מסעדה ברמה גבוהה עם כשרות איכותית לא פחות | "זו השליחות שלי בהוראת השליח של חב"ד בתל אביב – לתת לאנשים אפשרות לארוחות שף בכשרות הכי מהודרת שיש"

רג'ינה (6)
רג'ינה (6)

בלב תל אביב, על יד הים, שוכנת לה אחת המסעדות היותר מפתיעות בישראל. הסיבה: זו מסעדה כשרה למהדרין, ברמה קולינרית גבוהה במיוחד, עם שחיטת ליובאוויטש. הבעלים, הוא חסיד חב"ד, ושמו ר' אבי ארבוב.

מסעדת 'רג'ינה' ממוקמת במבנה ארכיטקטוני ים תיכוני עוצר נשימה מהמאה ה-19. חומה ושער ברזל מקיפים את החצר הפנימית המעוטרת צמחייה ופרחים, ומסביבה חדרים מרוצפים ברצפת טרצו מצויירת ברוח התקופה, דלתות ותריסים אוטנטיים, שנדלירים (נברשות) ופריטים "של פעם". בירכתי הבית גינה קסומה, מרפסת ודשא – שהם פינה קסומה ושקטה בלב הכרך הגדול ומתחם התחנה אשר בלבו של הכרך.

המטבח והתפריט של רג'ינה שומרים אף הם על אותנטיות אשר משקפת את רוח התקופה. התפריט מורכב ממיטב התבשילים והמאכלים של עדות ישראל השונות. ההשראה לתפריט נובעת מהמיקום הנוסטלגי של מתחם התחנה אליו היו מגיעים המהגרים ברכבות, והביאו עמם את המתכונים השונים אשר יחדיו יצרו את המטבח היהודי\ישראלי אותו אנו מכירים כיום, וכמסורת זו אנו גם מקפידים על מטבח כשר.

"מי שרוצה לטעום את החיך הישראלי, עם אוויר של ים, ובכשרות הכי מהודרת – כאן זה המקום", הוא אומר לנו. הוא מתרוצץ בין המלצרים, מוודא שהכל מתקתק כמו שעון. לרגע, הוא נראה כמו משגיח הכשרות, או עוד חרדי שנקלע למקום בשל הייחודיות שלו המשלבת בין רמה קולינרית וכשרות מהדרין. רק במבט שני, מבחינים כי מדובר בלא פחות מאשר הבעלים של המסעדה.

השילוב הצבעוני של הקהל במסעדה, הוא סוד ההצלחה. "אצלנו מגיעים לאכול כל סוגי הגוונים בקשת הישראלית", מספר אבי, "החל מאישים בכירים בצמרת הפוליטיקה והכלכלה שמבחינתם רג'ינה זה מותג איכות, ועד לחסידים שמחפשים מסעדה ברמה גבוהה עם כשרות גבוהה לא פחות. השילוב בין השניים מביא לכאן קהלים רבים, מה שיוצר את הצבעוניות של המסעדה".

עידן הקורונה ותחושת השליחות

עידן הקורונה טלטל את עולם המסעדנות. מסעדות רבות נסגרו, אבל לארבוב אין אופציה כזו. החלטתו להקים מסעדה כשרה למהדרין בלב העיר ללא הפסקה – לא נולדה מסיבה של ביזנס, אלא חיזוק 'מבצע כשרות' של הרבי. "כשחזרנו, אשתי ואני, משליחות בפטרופוליס שבברזיל", הוא מספר, "ביקש ממני שליח חב"ד בעיר, הרב יוסף שמואל גרליצקי, לפתוח מסעדה כשרה למהדרין. החלטנו לקבל עלינו את האתגר והוא העניק לנו את הכשרות המהדרין שלו".

היה ברור לו, לארבוב, כי מסעדה כזאת תוכל להתקיים רק אם המזון המוגש בה יעמוד ברמה גבוהה, שאינה נופלת מהמסעדות הטובות שבעיר. "היה חשוב לנו לנפץ את הסטיגמה המוטעית שאוכל כשר הוא פחות טעים", הוא אומר. לדבריו, היעד הזה הושג, כפי שעולה מביקורות נלהבות שכתבו מבקרי מסעדות שאינם אוכלי כשר בדרך כלל.

למה מסעדה כשרה למהדרין בתל-אביב היא אתגר גדול במיוחד? ארבוב מסביר: "תחום המסעדנות בכללו שרוי בתקופה קשה. העלויות גבוהות, הרווחיות נשחקת, וגזירות חדשות צצות חדשים לבקרים. לזה יש להוסיף את עלויות הכשרות המהודרת, הפיקוח ההדוק, והשבתת המסעדה בשבתות. כל המבינים בענף אמרו לי שזו התאבדות". הוא בהחלט שואף שהמסעדה תצליח מבחינה כלכלית, אבל המניע העיקרי שלו הוא האידיאל: "העובדה שיש לכל יהודי אפשרות לשבת במסעדה כשרה למהדרין, בלי להתפשר, בלב תל-אביב – היא בעבורי סיפוק אדיר. אני חש שיש לנו סייעתא דשמיא".

הקורונה לאט-לאט נחלשת בישראל והצבע מתחיל לחזור לעולם המסעדנות. "יש לנו הרבה תיירים שמגיעים ממדינות העולם, אבל אין כמו החרדים שיודעים להעריך קולינירייה וכשרות מהודרת", הוא אומר בחיוך, "אצלנו הם מרגישים בבית, ונהנים משירות וכשרות בלתי מתפשרת. אתם יותר ממוזמנים אלינו".

הכתובת: מתחם התחנה (מבנה 10), נווה צדק, תל אביב.

11 תגובות
  1. מעולה , כן ירבו

  2. מסעדה מעולה.

  3. לנפץ את : " כשר זה פחות טעים " , לא הצלחתם …
    לאכול בשר , ברוך השם , זה בהדסון , לכל הפחות ב מיטבר

  4. ירבו מסעדות כשרות בכל עיר ועיר בישראל שיהיה אפשר לאכול בלי חשש לכשרות.

  5. נבוא,בלי נדר

  6. בס"ד
    בשעה טובה ומוצלחת הגיע זמן שישראלים יכלו אוכל כשר וטעים .
    אנחנו במדינת ישראל שכחנו מה שרץ ומה טרף העיקר לאכול .באמת זה לא העיקר העיקר זה שיכלו כשר וטעים זה יהדות התורה
    שוב בהצלחה ירבו כמוך

  7. כל הכבוד ירבו כמותך בישראל
    ממש זכוי הרבים
    אתם גאוה של עם ישראל

  8. כל הכבוד ירבו כמותך בישראל
    אתה מזכה הרבים
    גאוה לעם היהודי והישראלי

  9. יישר כוח, הרבה הצלחה בעזרת ה'יתברך

  10. מסעדה מעולה בכל קנה מידה. מיקום מהמם, שרות מצוין ואוכל איכותי, טעים מאוד!! אף פעם לא התאכזבנו

  11. איך הוא יודע שזה לא פחות טעים אם מעולם לא אכל במסעדה לא כשרה?

השארת תגובה