להכין עם הילדים: פיצה ללא קמח ומועשרת בחלבון

המאכל האיטלקי אולי האהוב בכל הזמנים הוא לא אחר מפיצה איכותית. חברת הרבלייף מנדבת את המתכון להכנת הגרסה המזינה לפיצה – ללא קמח ומועשרת בחלבון.

מנה שכולם אוהבים ומתאימה לכל אירוע, בין אם זה אירוע משפחתי, ארוחה עם חברים או פשוט ארוחת ערב. הבצק פריך, הרוטב מתובל בעשבי תיבול נפלאים, הגבינות נמסות בפה והטעם.. מושלם!

מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף: "מבשלים דרך חיים", הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.

פיצה
תבנית בגודל 20/30 ס"מ.
רכיבים
200 גרם גבינת טבורוג 5% או גבינה כחושה
8 כפות מדידה אבקת חלבון
2 כפיות אבקת אפיה
2 ביצים
קורט מלח

לרוטב:
כוס עגבניות ½ 2 עגבניות מגוררות בפומפייה או מרוסקות מקופסת שימורים
1 כף אורגנו
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לתוספות מעל:
3-4 כפות גבינה קשה (מוצרלה, פרמזן, צהובה) מגוררת
עלי בזיליקום

אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20/30 ס״מ בנייר אפיה.
2. מניחים את כל הרכיבים בקערה ומעבדים לבצק אחיד.
3. מעבירים את הבצק לתבנית ומרפדים את הבסיס לשכבה אחידה ודקה.
4. אופים 15-20 דקות, עד להזהבה.
5. להכנת הרוטב: מניחים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
6. מורחים את הרוטב על הבצק בשכבה אחידה. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת ועלי הבזיליקום ואופים 15 דקות, עד להזהבה.

טיפ
ניתן להוסיף מעל פטריות פרוסות, פלפל חריף, גרגירי תירס וכל תוספת שאוהבים.

השארת תגובה