מתכון עסיסי של תבשיל קדירת עוף בתפוזים

ימי החורף המתקרבים אוספים את כולנו הביתה, ימים בהם המטבח הופך להיות לב הבית והמשפחה • חברת 'עוף טוב' המובילה בישראל לגידול עוף ללא אנטיביוטיקה, מזמינה אתכם ליהנות ממתכון של תבשיל קדירת עוף בתפוזים • מנה עיקרית נהדרת שהולכת כמעט עם כל תוספת

עוף בתפוזים | צילום: נמרוד סונדרס
עוף בתפוזים | צילום: נמרוד סונדרס

המתכון באדיבות FOODY  | נעמה פלד

מצרכים:

  • 10 שוקי עוף בינוניות, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 ראשי סלרי גדולים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
  • 4 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים למטבעות
  • 2 תפוזים בינונים חתוכים לפרוסות דקות

למשרה:

  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 כוסות יין לבן חצי יבש
  • 4 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 8 כפות שמן זית
  • 2 כפות שטוחות מלח דק
  • 1 כפות פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס צימוקים בהירים

לאפיה:

  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה גדולה
  3. מכניסים למשרה את חלקי העוף ואת הירקות ומערבבים היטב, כך שהעוף והירקות יהיו מצופים לגמרי. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות או אפילו ללילה שלם.
  4. מסדרים בתבנית חסינת חום את היקרות ועליהם את חלקי העוף , יוצקים מעל את המשרה. מוסיפים את המים ומכסים בניר אפיה ומעליו ברדיד אלומיניום. אופים שעה בתנור.
  5. מסירים את הכיסוי והופכים את העוף כשהעור כלפי מעלה. יוצקים מהנוזלים על העוף ואופים עוד 30 דקות עד השחמה.
  6.  מגישים עם אורז או תפוחי אדמה אפויים.
השארת תגובה