מתכון בריא לעוגת גבינה קרה וקלה

לכבוד חג השבועות: מתכון לעוגת גבינה קרה וקלה והכי חשוב דיאטטית

עוגת גבינה לשבועות | צילום: שאטרסטוק
עוגת גבינה לשבועות | צילום: שאטרסטוק

העוגה מבוססת על פירורי פתי בר מקור הכוסמין עם ערך בריאותי גבוה ומעט פחות קלוריות ממה שאנחנו מוצאים בשווקים הרגילים. תערובת סוכר טרוביה בתוספת לאפייה 75% פחות קלוריות למנה מאשר בסוכר.

המצרכים הדרושים לנו:

בסיס:

  • 200 גרם פתי בר וניל
  • 1 כף סוכר טרוביה המבוססת על תמצית צמח הסטיביה
  • 100 גרם חמאה מומסת

שכבת הגבינה:

  • 500 גרם או 2 גביעי שמנת
  • 1 תמצית וניל
  • 1/2 כוס טרוביה
  • 250 מ"ל או מיכל שמנת מתוקה 38%
  • לזלף מעל ריבת פירות יער ללא סוכר

אופן ההכנה:

1. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מרפדים את דופן התבנית בעוד פס נייר אפיה או שקף.
2. מכינים את הבסיס: שמים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים לתערובת פירורית במרקם חול ים. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לתחתית מעבירים למקפיא.
3. 3. שמים בקערת מיקר עם וו בלון את כל מרכיבי שכבת הגבינה ומקציפים במשך 3-4 דק' או עד שמתקבלת תערוכבת אחידה וסמיכה.
4. יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית הקרה ומיישרים.
5. מעבירים למקפיא ל 4 שעות לפחות, או ללילה שלם, כשעה לפני הגשה מעבירים למקרר.
6. מוציאים את העוגה מהתבנית וחותכים למשולשים ומעליה יוצקים את הריבה

ובתאבון 🙂

השארת תגובה