לכבוד שבועות: לזניית ירקות בווק עם גבינת שמנת

לזניית ירקות בווק עם גבינת שמנת | צילום: יח"צ beko
לזניית ירקות בווק עם גבינת שמנת | צילום: יח"צ beko

מצרכים:

  • 8 עלי לזניה
  • 1 כרישה חתוכה לרצועות
  • 200 גרם פטריות שיטאקה
  • 200 גרם ברוקולי
  • 300 גרם תרד
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות
  • 1 זוקיני חתוך לרצועות
  • 4 עגבניות מיובשות
  • 400 גרם שמנת
  • גבינה מגורדת
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את עלי הלזניה בסיר עם מים, מקררים ושמים בצד
  2. משמנים ווק ומקפיצים את הכרישה, פטריות, ברקולי, גזר וזוקיני
  3. מוסיפים את העגבניות המיובשות מערבבים ומניחים בצד להתקרר
  4. בווק נפרד מקפיצים את התרד ומכסים בגבינת השמנת
  5. מרכיבים את הלזניה משכבת עלה לזניה, ירקות מוקפצים, גבינת שמנת ומעל הגבינה המגורדת
  6. אופים למשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
***המתכון באדיבות Beko – מותג מכשירי החשמל לבית
השארת תגובה