לפסח: פנה עם פטריות וערמונים בשמנת ויין לבן

פנה עם פיטריות וערמונים בשמנת ויין לבן צילום נמרוד סונדרס (4)
פנה עם פיטריות וערמונים בשמנת ויין לבן צילום נמרוד סונדרס (4)

לרגל השקת סדרת המוצרים החדשה הכשרה לפסח של ברילה: ספגטי, פוזילי ופנה, מציע המותג ברילה ארוחה חלבית כשרה לפסח (לאוכלי קיטניות) :  פנה עם פטריות וערמונים בשמנת ויין לבן!

שפע של ניחוחות וטעמים אופפים את המנה המפנקת הזאת. אפשר להסתפק רק בסוג אחד של פטריות, לוותר על הכרישה, התימין והמוסקט – אבל בינינו הם אלה שהופכים את הרוטב מרוטב פטריות בשמנת לעילוי ממש.

חומרים ל-4-6 מנות:

1 חבילה ברילה פנה כשר לפסח

1 סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

2-3 פטריות פורצ׳יני יבשות (לא חובה), מושרות במים וקצוצות

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 כפות חמאה או שמן זית

1 שקית ערמונים בוואקום חצויים או קצוצים גס

1 גבעול כרישה קצוץ דק-דק

3 שיני שום פרוסות או קצוצות (לטעם מודגש יותר)

1 עלה דפנה (לא חובה)

צרור קטן של תימין

1/2 כוס (120 מ״ל) יין לבן

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה לבישול 38%

מעט אגוז מוסקט טחון טרי

פרמזן מגוררת, להגשה

אופן ההכנה:

מחממים מחבת בלי שומן. כשהיא ממש חמה מוסיפים את הפטריות ונותנים להן 5 דקות או יותר כדי לאבד נוזלים והתכווץ. מוסיפים פורצ׳יני ומתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים חמאה או שמן זית ומערבבים לציפוי הפטריות. מוסיפים גם ערמונים, כרישה, שום, עלי דפנה ותימין. כשהכל זהוב ומעלה ריח מוסיפים יין ונותנים לו להתאדות.

יוצקים את השמנת, מביאים לרתיחה, טועמים, מתקנים תיבול ומתבלים במוסקט טרי. מכבים את האש ושומרים חם.

לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה דקה-שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות על האריזה.

מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, מערבבים יחד במשך 1-2 דקות ומגישים מיד עם פרמזן מגוררת מעל.

השארת תגובה