קבלו את היינות הטובים מארץ היין במארז יוקרתי

יקב רמת הגולן ממוקם בעיר קצרין אשר במרכז הגולן • יינות יקבי רמת הגולן נחשבים ליינות הטובים בעולם שזכו במדליות רבות בשל איכותם וטעמם • היינות המומלצים: גמלא סירה 2017, ירדן מלבק 2017 והר חרמון מוסקטו 2019

צילום: שרה אסולין
צילום: שרה אסולין

הגליל הוא אזור הגידול הצפוני ביותר בישראל ונחשב הטוב ביותר לגידול ענבי יין. בתוך אזור גידול זה, רמת הגולן היא החלק בו הטמפרטורות הן הקרירות ביותר והענבים באיכות הגבוהה ביותר. הכרמים על רמה וולקנית זו גדלים מ- 400 מטר ועד 1,200 מטר מעל פני הים והגבוהים שבהם פוגשים שלג בחורף.

 

גמלא סירה 2017

גמלא סירה 2017 מציג ארומות של דובדבן, פטל ושזיף, לצד ניחוחות של טבק, תה שחור, אדמה, עשן ועץ אלון צרפתי. זהו סירה בעל גוף מלא ומלא טעם.

גמלא סירה 2017 מוכן לשתייה עם שחרורו, ויישמר במיטבו במשך חמש עד שבע שנים מהבציר.

יין ואוכל

היין משתלב נהדר לצד צלעות בקר מעושנות, כתף כבש צלויה עם מרווה ורוזמרין, או גבינות קשות מיושנות כמו גרוויר או צ'דר.

על ייחודיות שנת בציר 2017

למרות התחלה מבטיחה של החורף שקדם לעונת 2017, עם דצמבר קר ורטוב במיוחד, הרי שעונת הגשמים הסתכמה ב- 82% בלבד מהממוצע הרב שנתי. ההיעדר של גשם חורף מאוחר, הביא לצימוח מאופק של גפנים ונוף עלים פתוח לחדירת אור ואוויר. לאחר אביב ממוצע, חודש יולי היה חם מהרגיל, עם טמפרטורות יומיות הגבוהות ב-2 מעלות צלסיוס מהממוצע. לשמחתנו, מזג אוויר טיפוסי לעונה זו חזר באוגוסט והיעדר אירועי מזג האוויר קיצוניים הוביל להבשלה יפה ומהירה יותר מהרגיל. בסופו של דבר, בציר 2017 נמשך 11 שבועות בלבד, והיה לעוד בציר באיכות מעולה.

גמלא סירה 2017 מיוצר מענבי סירה הגדלים בכרמים אשר ברמת הגולן הקרירה. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי למשך 12 חודשים.

נתונים אנליטיים:

  • % אלכוהול 14.5
  • חומצה כללית (גרם/ל') 5.9
  • pH 3.51
  • מתיקות יבש

 

ירדן מלבק 2017

ירדן מלבק 2017 מציג ארומות מרתקות של פרי אדום ושחור בשל, יחד עם ניחוחות פרחים, תבלינים, שוקולד ואדמת יער טרייה. זהו יין בעל גוף מלא ומרוכז בטעמים.

בעוד שירדן מלבק 2017 מוכן לשתייה כבר עם צאתו, היין ימשיך להשתבח בבקבוק בשנים הקרובות ובתנאי אחסון נאותים יישמר במיטבו כעשור ויותר משנת הבציר.

יין ואוכל

היין ילווה נהדר נתח פריים ריב צלוי, צלעות טלה בגריל וצ'ימיצ'ורי מנטה, או מנת פלפלים ממולאים באורז בר ופטריות.

על ייחודיות שנת בציר 2017

למרות התחלה מבטיחה של החורף שקדם לעונת 2017, עם דצמבר קר ורטוב במיוחד, הרי שעונת הגשמים הסתכמה ב- 82% בלבד מהממוצע הרב שנתי. ההיעדר של גשם חורף מאוחר, הביא לצימוח מאופק של גפנים ונוף עלים פתוח לחדירת אור ואוויר. לאחר אביב ממוצע, חודש יולי היה חם מהרגיל, עם טמפרטורות יומיות הגבוהות ב-2 מעלות צלסיוס מהממוצע. לשמחתנו, מזג אוויר טיפוסי לעונה זו חזר באוגוסט והיעדר אירועי מזג האוויר קיצוניים הוביל להבשלה יפה ומהירה יותר מהרגיל. בסופו של דבר, בציר 2017 נמשך 11 שבועות בלבד, והיה לעוד בציר באיכות מעולה.

ירדן מלבק 2017 יוצר כולו מענבי מלבק אשר נבצרו בכרם עינות יונתן הממוקם בגובה 700 מטרים מעל פני הים. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי למשך 18 חודשים.

נתונים אנליטיים:

  • %אלכוהול 14.5
  • חומצה (גר'/ל') 5.8
  • pH 3.59
  • מתיקות יבש

הר חרמון מוסקטו 2019

הר חרמון מוסקטו 2019 מציג ארומות של אננס, מנגו, ומלון לצד ניחוחות פרחים ורמזים של למון גראס. זהו יין מבעבע קלות, מרענן ובעל מתיקות מהנה.

הר חרמון מוסקטו מוכן לשתייה כעת ויהיה מהנה ב-18 החודשים שלאחר הבציר.

יין ואוכל

היין נפלא כאפריטיף וגם ילווה נהדר קינוחים מבוססי פירות כגון ביסקוטי פירות טרופיים, טארט לימון או זביון על בסיס הר חרמון מוסקטו.

על ייחודיות שנת בציר 2019

בציר 2019 היה עוד בציר יוצא מן הכלל ברמת הגולן. העונה החלה לאחר חורף שהיה הגשום ביותר מזה שנים והביאה לידי סיום חמש שנות בצורת. אביב קריר באופן לא אופייני הסתיים בפתאומיות בהתחממות בחודש מאי ונמשך בחודשי קיץ נעימים ובטמפרטורות ממוצעות לעונה מיוני עד אמצע ספטמבר. הבציר החל באיטיות כאשר ענבים ראשונים נקלטו ביקב ב- 6 באוגוסט. גל חום בין ה 18-20 בספטמבר האיץ את הבשלת האשכולות בכרמים והביא בעקבותיו את שבוע הבציר השני בגודלו בתולדות היקב. אוקטובר חם מן הרגיל תרם להמשך הבציר בהילוך גבוה עד לסיומו ב- 23 באוקטובר. בסיכומה, עונת הבציר של 2019 הייתה עוד עונה נפלאה שסיפקה לנו יינות יוצאי דופן.

הר חרמון מוסקטו 2019 מיוצר כולו מזן הענבים אשר בדרך כלל מבשיל הכי מוקדם אצלנו – מוסקט קנלי. היין עבר תסיסה קרה שהופסקה בשלב מוקדם ותרמה ליצירת יין קינוח מבעבע קלות וארומטי להפליא, עם אחוז אלכוהול נמוך מהרגיל.

נתונים אנליטיים:

  • אלכוהול 6.0
  • חומצה כללית (גרם/ל') 6.1
  • pH 2.94
  • מתיקות מתוק

על אזור הגידול

הגליל הוא אזור הגידול הצפוני ביותר בישראל ונחשב הטוב ביותר לגידול ענבי יין. בתוך אזור גידול זה, רמת הגולן היא החלק בו הטמפרטורות הן הקרירות ביותר והענבים באיכות הגבוהה ביותר. הכרמים על רמה וולקנית זו גדלים מ- 400 מטר ועד 1,200 מטר מעל פני הים והגבוהים שבהם פוגשים שלג בחורף.

השארת תגובה