"להלחם בהתפשטות וירוס האנטישמיות"

שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן, התארח בכנס המאבק באנטישמיות שערכה המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית העולמית, לקראת יום השואה הבינלאומי. בפתח דבריו סיפר ארדן על הסבל שעברה משפחתו בשואה  בטרם עלו לארץ, לאחר מכן התייחס לאנטישמיות הגואה ולעלייה החדה באירועים אנטישמים בשנה האחרונה. "כשאנחנו מתחילים שנה חדשה ישנה תקווה שנגיף הקורונה יעלם מחיינו הודות לחיסון. אבל יש וירוס קשה יותר, וירוס האנטישמיות, ועדיין לא מצאנו את החיסון שלו. כמו כל וירוס גם לאנטישמיות יש מוטציות חדשות שמתפתחות עם הזמן. המוטציה האחרונה היא שלילת קיומה של מדינת ישראל. האינטרנט והרשתות החברתיות מאפשרות להפיץ בצורה רחבה ומהירה את האנטישמיות. כפי שאנו פועלים כדי למנוע את התפשטות נגיף הקורונה כך עלינו לפעול כדי למנוע את התפשטות האנטישמיות, עלינו, כל אחד באופן אישי, לקחת אחריות ולהתריע כאשר אנו נתקלים באירועים מסוג זה. אסור לנו לתת לאנשים לשמוע, לקרוא או לראות תכנים אנטישמיים ולחשוב שזה לגיטימי. עלינו לחנך את עצמנו ואחרים לגבי הסכנות של האנטישמיות".

"כשר לנושאים אסטרטגיים פעלתי כדי לחשוף את המניע האנטישמי האמיתי של ארגוני ה BDS –  לעשות דה-לגיטימציה ולהשמיד את המדינה היהודית היחידה בעולם. כשמוניתי לתפקיד השגריר באו"ם הצבתי את המאבק באנטישמיות בעדיפות עליונה. שוחחתי עם מזכ"ל האו"ם על הנושא וקראתי לאימוץ הגדרה ברורה של אנטישמיות ולהובלת מדיניות של 'אפס סובלנות'. חלק מהמאבק שאני מוביל נגד האנטישמיות, כולל את הבלטת הסכנה המגיעה מאיראן. משטר האייתולות לא רק חוזר על רצונו להשמיד את מדינת היהודים, אלא גם מעודד הכחשת השואה. איראן היא האיום הכי גדול על העם היהודי מאז השואה ולעולם לא ניתן לה להחזיק בנשק גרעיני".

"הסיפור של סבא וסבתא שלי, ושל מיליוני אחרים שעברו את השואה צריך להוות נורת אזהרה שממחישה מה קורה כשלא גודעים אנטישמיות בזמן. לכן על כולנו, בכל גיל, בארץ ובעולם, לחנך על הסכנות של האנטישמיות ולבצע את חלקנו כדי להיאבק בה".

עוד התארחו בכנס, יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל, וכוכב הכדורסל טל ברודי.