חוגגים ט"ו בשבט עם מנה מהטבע

"משק אחיה" והשף דוד ביטון מגישים: טרטר בר ים בשמן זית עם סלט ים תיכוני

טרטר בר ים בשמן זית עם סלט ים תיכוני | צילום: ענת פייזר
טרטר בר ים בשמן זית עם סלט ים תיכוני | צילום: ענת פייזר

יצרנית שמן הזית הישראלי המובחר "משק אחיה", המתמחה בייצור שמן זית הנחשב לשמן הזית הטוב בישראל, מגישה לרגל ט"ו בשבט, יחד עם השף דוד ביטון, מנה נפלאה, צבעונית וחגיגית, של טרטר בר ים בשמן זית, בסגנון סשימי, עם סלט ים תיכוני רענן ועשיר בטעמים.

המנה קלה להכנה, מקסימה ביופייה, תקשט את שולחן ט"ו בשבט ותהיה חגיגה אמיתית של הטבע.

מצרכים (לכ-4 מנות):

  • 240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות
  • 20 גרם שמן זית קורנייקי של "משק אחיה"
  • 4 מלפפון מיני
  • 2 עגבניות מגי קצוצות ללא קליפה וגרעינים
  • 4 צנוניות חתוכות לקוביות
  • 4 פרחי כרובית
  • 1 בצל סגול
  • 1/2 לימון
  • 1 כף עירית קצוצה
  • מעט עלי טימין
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • מיץ מליים אחד
  • 1 כף שומשום קלוי

אופן הכנה:

1. פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של סשימי.
2. במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה קלה.
3. חותכים את הירקות לפרוסות דקות, כולל את הלימון והבצל הסגול. מערבבים את הירקות בקערת נירוסטה ומוסיפים שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים וקורט מלח ופלפל שחור.
4. מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים.
5. מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט, יוצקים כף ממיצי הירקות, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים.

ט"ו בשבט שמח!
השף דוד ביטון | צילום: ענת פייזר
השארת תגובה