כל היתרונות של מרק העוף ומתכון חורפי מיוחד

יום גשום? ליל שבת חורפי וקר? אין כמו מרק עוף עשיר המחמם את הגוף ואת הנשמה!

מרק עוף טוב
מרק עוף טוב

לא סתם נחשב מרק העוף כתרופת סבתא. אדי המרק החם יכולים להקל על הצטננות ולהפחית את תחושת הגודש באף. מחקר שפורסם בכתב עת מדעי, אף מצא שמרק עוף עיכב הצטברות של תאי דם לבנים היוצרים תגובה דלקתית.

בימי החורף הקרים, ארוחה שמתחילה עם מרק עוף היא נעימה ומחממת, ומגבירה את תחושת השובע. המרק מספק לגוף נוזלים, הירקות שבו מכילים ויטמינים, מינרלים וסיבים והעוף הוא מקור לחלבון איכותי.

ואם המרק עשוי מעוף של 'עוף טוב', תיהנו מיתרונות בריאותיים נוספים, מאחר ומדובר בעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים. העוף של עוף טוב זוכה לסימון הירוק, שמטרתו לסייע לצרכנים בבחירת מזונות בריאים וגולמיים. חשוב לציין שרק עופות שמכילים פחות מ-300 מ"ג נתרן ל-100 גר', יכולים להיות מסומנים בסימון הירוק.
בנוסף העופות של "עוף טוב" מגודלים בתנאי הזנה בריאה ומבוקרת, ללא שימוש באנטיביוטיקה, ועוברים שטיפה איכותית ויסודית ביותר להסרת המלח לאחר הליך ההכשרה ועוד.

המצרכים להכנת מרק עוף עשיר, טעים ובריא:

  • 1 עוף שלם טרי מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • 12 כנפי עוף טריות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • 4 ליטר מים
  • 6 גזרים
  • 1 שורש סלרי
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • 2 בצלים
  • 5 גבעולי סלרי על עליהם
  • 1 עגבניה בשלה
  • 5 עלי דפנה
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור שמיר
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את העוף השלם ואת הכנפיים תחת מים זורמים, מעבירים לסיר הבישול ויוצקים מעל את המים.
  2. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבישול בבעבוע עדין.
  3. מסירים את הקצף והשומן שעולים בעזרת כף ומבשלים כעשר דקות נוספות, עד שלא מופיע יותר קצף.
  4. קולפים את ירקות השורש, חוצים ומוסיפים לסיר יחד עם גבעולי הסלרי, העגבניה, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ופלפל שחור.
  5. מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים. מוסיפים את צרורות הפטרוזיליה והשמיר ומבשלים כרבע שעה נוספת.
  6. הירקות והעוף מפרישים מלח במהלך הבישול ולכן מוסיפים את המלח רק בסופו, טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מוציאים את העוף והכנפיים מן המרק, מפרקים את הבשר מן העצמות ומחזירים אותו אל הסיר.
  8. מגישים חם-חם, עם שקדי מרק או כופתאות.
  9. להעשרת הטעמים ניתן להוסיף 200 גרם בשר בקר עם עצם לבישול.

בתאבון ולבריאות!

השארת תגובה