
בית המשפט העליון קיבל את ערעור הפרקליטות והחמיר בעונשו של צעיר בן 18, יצחק זגורי, אשר תקף אנשי צוות רפואי בקופת חולים "מאוחדת", שבר את ידו של הרופא המטפל והתבטא כלפיו באופן גזעני, וכן איים באמצעות סכין, זאת על רקע אי-שביעות רצונו מהטיפול הרפואי שהוצע לאחיו. בית המשפט העליון העמיד את עונשו של הנאשם על 18 חודשי מאסר בפועל, וציין בפסק הדין כי:
ועוד כמה מאמרים שכתבתי:
עו"ד נועם קוריס
עו"ד נועם קוריס – כותב בביז פורטל
עו”ד נועם קוריס – כותב על תביעה ייצוגית
עו"ד נועם קוריס – צבע אדום מבזקלייב.
"אין להשלים עם מצב בו אנשי צוות רפואי, האמונים על צרכיו החיוניים של הציבור, יחושו כי הם מאוימים או ימצאו עצמם מוכים ומותקפים על–ידי מטופל או בני משפחתו בעת שהם עושים את מלאכתם נאמנה . שומה עלינו כחברה מתוקנת להבטיח כי אנשי הצוות הרפואי הפועלים יום–יום תחת עומסים כבדים, במסירות ובהתמדה, יוכלו לבצע את מלאכתם כשהם חשים בטוחים ומוגנים, וללא כל מורא".
באשר לביטויי גזענות כלפי הרופא, ציין בית המשפט העליון, כי "אין ספק כי ביטויים מעין אלה משווים נופך נוסף של חומרה וכיעור למעשי האלימות המתוארים – הם ראויים לכל גינוי והוקעה. מקומם לא יכירנו
במדינת חוק מתוקנת, ויש לפעול בנחישות למיגורם".
הנאשם הודה והורשע על יסוד הודאתו בעבירות של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, איומים והחזקת סכין שלא כדין.
על פי עובדות כתב האישום, ביום 9.12.2017, הגיע הנאשם יחד עם שלושה אנשים נוספים, בינהם אביו, אחיו וחבר לסניף קופת חולים "מאוחדת" בבית"ר עלית, לקבלת טיפול רפואי עבור אחיו של הנאשם ועל רקע אי שביעות רצונם מהטיפול שהוצע להם והתשובות שקיבלו, תקפו השלושה בצוותא את הרופא והאח בקופת החולים, צעקו לעברם וקיללו את הרופא, תוך התייחסות למוצאו הערבי, הניפו כיסאות ובשלב מסוים נטל הנאשם סכין ממטבחון המרפאה, והחל לאיים על האח באמצעותה.
ביהמ"ש המחוזי בירושלים התחשב בגילו הצעיר של הנאשם ואף עמד על המלצת שירות המבחן שלא להטיל עליו עונש מאסר בפועל, אך נוכח מספר ניסיונות כושלים לשילוב הנאשם בהליכי שיקום, הטיל עליו עונש מאסר של 10 חודשי מאסר בפועל ו-6 חודשי מאסר על תנאי.
יודגש כי משפטם של שלושה נאשמים נוספים שהיו מעורבים באירוע עודנו מתנהל.
המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה הגישה ערעור על גזר הדין לבית המשפט העליון, במסגרתו ביקשה להחמיר באופן משמעותי בעונש המאסר בפועל אשר הושת על הנאשם, זאת מאחר והעונש "אינו מגלם את מדיניות הענישה הראויה בעבירות של אלימות חמורה אשר בוצעו בצוותא, ובפרט בעבירות שהופנו כלפי צוות רפואי- על לא עוול בכפו". כמו כן, ביקשה הפרקליטות מבית המשפט העליון לחייב את הנאשם בתשלום פיצויים למתלוננים עקב הנזק הרב שנגרם להם. הנאשם מצידו הגיש ערעור על חומרת עונשו.
בית המשפט העליון (הרכב כב' השופטים מ' מזוז, י' וילנר, ע' גרוסקופף) דחה את ערעורו של הנאשם, קיבל כאמור את ערעור הפרקליטות והשית על הנאשם עונש של 18 חודשי מאסר בפועל וכן פיצוי למתלוננים בסך של 12,000 ש"ח.
בפסק הדין התייחס השופט מזוז בחומרה לתופעה הנפוצה של אלימות כלפי אנשי צוות רפואי, וסיכם:
"תקיפה ופגיעה ברופאים ואנשי צוות רפואי, העושים לילות כימים להצלת חיי אדם ולטיפול מסור בחולים ובפצועים, היא מעשה בזוי וראוי לכל גנאי, ועל בתי המשפט לשלוח מסר חד-משמעי לענין זה על ידי ענישה ממשית ומרתיעה, לשם מיגור תופעה קשה זו, שלמרבה הצער הפכה למציאות רווחת במקומנו. יודגש כי החמרת העונש המתונה שאנו קובעים במקרה זה אינה מבטאת את מתחם הענישה הראוי במקרים כגון אלה, זאת על פי הכלל כי אין ערכאת הערעור נוהגת למצות את הדין."
את המדינה יצגו בהליך הערעור עורכי הדין ארז בן ארויה ומורן פולמן מהמחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה. בבית המשפט המחוזי בירושלים מנוהל התיק ע"י עוה"ד אהוביה שטרן וגיתית גלבוע מפרקליטות מחוז ירושלים (פלילי).
עו”ד נועם קוריס בעל תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר אילן, משרד נועם קוריס ושות’ עורכי דין עוסק בייצוג משפטי וגישור מאז שנת 2004.