הכלה ביטלה את האירוסין – החתן תובע

עורך דין נועם קוריס
עורך דין נועם קוריס

שאלה: לאחר האירוסין של בני, סגרנו עסקאות עם נותני שירות לאירועים כגון: גן אירועים, קייטרינג, תזמורת, תכשיטים, חוזה השכרת דירה שנתי וכדו' והעברנו מראש לידיהם אחוזים ניכרים מהסך הכולל כמקובל בענף. יומיים לפני אירוע החתונה – הסתבר לנו להפתעתנו שהכלה קיבלה "רגליים קרות" והחליטה לבטל את השידוך בתואנות שווא של "מקח טעות" ושכביכול, אנו הסתרנו מהם את מצבו הבריאותי הנפשי הלקוי של בננו -החתן המיועד.

הם הגדילו לעשות וטענו שבימים הקרובים בכוונתם להגיש כנגדנו תביעה אזרחית לפיצוי כספי משמעותי על עוגמת הנפש שנגרמה להם.

אבקש לברר האם אוכל להקדימם ולהגיש תביעת לשון הרע על הכפשותיהם האיומות כלפינו בסביבה הקרובה ללא אסכמתא? בנוסף, מה יהא על הפגיעה העתידית בסיכויי השידוך של בננו. ובכלל, האם קיימת התייחסות בלשון החוק למקרים מעין אלה, אודות הגורם שאמור לשאת באחריות לנזק הכספי העצום בסכום של עשרות אלפי שקלים שהוטל בעיקר עלינו.

אודה לקבלת תשובתך המנומקת?

תשובה: הבטחת נישואים הוכרה בישראל כחוזה מחייב מכוח דיני החוזים, כשעל המפר יכולה להיות מוטלת חובת פיצוי. נטל ההוכחה מוטל על הטוען להבטחת נישואים אשר הופרה. אם העניין יגיע לבית המשפט יבחנו נסיבות המקרה והאם אכן הייתה הבטחה להינשא עד כדי חוזה מחייב שהופרה, מה היקפה ההפרה ואיזה הוצאות והפסדים נגרמו, ומה יהיה גובה הפיצוי בהתאם.

תביעת לשון הרע ניתן להגיש ללא קשר לתביעה בעילה החוזית, אם פורסמו דברים שיש בהם בכדי להשפיל או לבזות או לשים לבוז או ללעג את האדם נגדו פורסמו הדברים.

פרסום לפי חוק איסור לשון הרע יכול להיעשות בכתב או בעל פה ודי בכך שלפחות אדם אחד פרט לאדם נגדו פורסמו הדברים נחשף לאותו פרסום לשון הרע.

החוק מאפשר גם לדרוש בעילת לשון הרע פיצוי גם במקרים שלא גרמו לשום נזק, אז ניתן לתבוע עד 50,000 ₪ לכל פרסום (הסכום צמוד למדד ועומד כיום על כ 77,000 ₪).

 

שאלה: אני אשה עובדת שהמעסיק טוען שאנו מוגדרים כעבודה חיונית, ואשר על כן הוראת פיקוד העורף שלא להגיע למקום העבודה עקב המצב הביטחוני לא חלה על מקום העבודה שלי. אלא שהייתי צריכה להיעדר מהעבודה עקב זה שלא היה לי סידור עם הילדים שהרי לא התקיימו מסגרות לימוד באותו יום עקב המצב. אני מעוניינת לדעת האם אני זכאית לקבל שכר על אותו היום מכיוון שנאלצתי להחסיר עקב המצב הביטחוני?

תשובה: על פניו את זכאית לעשות שימוש ביום חופש צבור לגבי יום זה שבו החסרת מהעבודה.

 

שאלה: בנוגע למס שבח על דירה יחידה, בחוק נאמר שאם הייתה הדירה בבעלותי במשך שנה וחצי אהיה פטור ממס שבח במכירתה, ושאלתי היא האם מונים זמן זה מעת קניית הדירה כפי שמופיע בחוזה, או מיום מסירת החזקה בדירה.

תשובה: לא כל הפרטים הנדרשים מצויים בשאלה, האם רכשת דירה יד שניה או מקבלן ? בכל מקרה חוק מס שבח מקרקעין סעיף 49 ב קובע התנאים לפטור מדובר בדירה יחידה של תושב ישראל דירה המשמשת למגורים שניתן לה טופס 4 (כלומר שניתן לגור בדירה)  ותנאים נוספים

ניתן לשלוח שאלות למדור במייל kurislaw@gmail.com

עו"ד נועם קוריס מייסד משרד נועם קוריס ושות' בשנת 2004. משרד עורכי דין נועם קוריס ושות' עוסק במשפט מסחרי מאז שנת 2004. עו"ד נועם קוריס בעל תואר מסטר במשפט מאוניברסיטת בר אילן.

השארת תגובה