
שאלה: באירוע שערכנו הפר האולם התחייבות להוצאת מגשי אלכוהול לרחבת הריקודים ע"י מלצרים ובנוסף, נגרמה לנו עוגמת נפש רבה כתוצאה מכך שמנהל האירוע שינה על דעת עצמו את סדרי הישיבה בשולחנות באולם בניגוד לרצוננו. בכך, הוא גרם לעוגמת נפש רבה ומתיחות רבה בין משפחת הכלה למשפחת החתן. בר המשקאות מוקם בסמוך לעמדת התקליטן ולא מתחת למדרגות כפי שסוכם בעת ביצוע הזמנה. בנוסף, המלצרים לא ערכו 3 סבבי חלוקת משקאות כפי שסוכם. למרות שהתרענו על הליקויים בזמן אמת במהלך האירוע, מנהל האירוע לא תיקן את המחדלים. האם יש לנו עילת תביעה נגד האולם?
תשובה: לאחרונה, בת"ק 68608-03-17 דן בית המשפט לתביעות קטנות בטענות דומות לאלו שלכם וקבע פיצוי בסך של 4,500 ש"ח על עוגמת הנפש שנגרמה מאירועים דומים. באותו מקרה בית המשפט גם הוסיף לפיצוי בגין עוגמת הנפש גם הוצאות משפט בסך של 1,500 ש"ח.
שאלה: הועסקתי במקום עבודה במשך חודש וחצי ולא קיבלתי תלוש או משכורת בגין עבודתי. האם אני יכול להגיש תביעה או שאני חייב קודם לקבל מהמעסיק את תלושי המשכורת?
תשובה: ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בגין שכר וזכויות נלוות גם אם המעסיק לא סיפק לך תלוש משכורת. חשוב לומר שלפי החוק מגיע לעובד שלא הונפק לו או לא נמסר לו תלוש משכורת פיצוי נפרד בגין אי מסירת תלוש משכורת.
שאלה: שמעתי שלאחרונה מקובל יותר ויותר לחתום אצל עו"ד על יפוי כוח מתמשך, מה משמעות הדבר ייפוי כוח מתמשך?
תשובה: ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אדם בגיר (מעל גיל 18), לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד כאשר לא יוכל לטפל בכך בעצמו, בתנאי שהוא מבין את המשמעות, המטרות והתוצאות של מתן ייפוי הכוח המתמשך. האדם הנקרא "הממנה" בוחר מרצונו בשלב בו הוא מבין ומסוגל לקבל החלטות ולבצען מי יטפל בענייניו וכיצד יראו חייו אם וכאשר מצבו ישתנה לרעה (הידרדרות במצבו). הידרדרות במצבו יכולה לנבוע כתוצאה מתאונה, מחלות זקנה (כגון דמנציה), מוגבלות נפשית ומוגבלות שכלית העלולות לפגוע בכושר השיפוט של האדם. הדרך לעשות זאת הינה על ידי מינוי של מיופה כוח שיהיה מוסמך לפעול בשם אותו אדם בעתיד כאשר לא יוכל עוד לקבל או לבצע החלטות הנוגעות לעינינו בעצמו.
הממנה יכול לתת ייפוי כוח מתמשך לכלל ענייניו, האישיים (כולל הרפואיים) והרכושיים או רק לחלקם. על מיופה הכוח לפעול על פי הנחיות הממנה, עליו לחתום ולאשר בכתב בפני עורך דין (או בפני בעל מקצוע בייפוי כוח רפואי) את הסכמתו לתוכן ייפוי הכוח המתמשך, לרבות ההנחיות המקדימות הנכללות בו. במקרים שההנחיה היא בלתי אפשרית לביצוע, בלתי חוקית או כאשר ביצועה יפגע פגיעה חמורה בממנה – אסור למיופה הכוח לפעול לפיה. במקרה כזה הוא יכול לפנות לבית המשפט ולבקש ממנו לתת הוראות כיצד לפעול.
ניתן לשלוח שאלות למדור במייל kurislaw@gmail.com או לפקס 077-7060059