האם ניתן לתבוע חברת אוטובוסים בגין נזק ראייתי

האם הייתה לחברת האוטובוסים חובה לבדוק עבורך את המצלמות ומה משמעות התחייבותה לעשות זאת

עורך דין נועם קוריס
עורך דין נועם קוריס

שאלה: שכחתי באוטובוס בין עירוני כובע ופראק פניתי למחלקת אבידות ולא נמצא מכיון שנשארו באוטובוס רק שני אנשים ביקשתי מהחברה שיפתחו את מצלמות האוטובוס ויראו אם נלקח ע"י מי שהוא או שנזרק ע"י הנה.

לאחר הרבה ניסיונות אמרו לי בחברה שיש לקבל אישור מהמשטרה וקב"ט החברה יראה במצלמות שלחתי אישור מהמשטרה ומאז החברה לא מגיבה ולא חזרה אלי כלל.

על פי מה שביררתי לאחר חודש המצלמות נמחקות ואין אפשרות לראות מה היה בחודש הקודם מיותר לציין שאני הגשתי את האישור לפני שעבר חודש שאלתי היא האם אני יכול לתבוע את החברה בבית משפט לתביעות קטנות או שלא? אשמח מאוד מאוד אם תועיל לענות לי על שאלה זו.

תשובה: על פניו נראה שחברת האוטובוסים יכלה למנוע לך נזק ראייתי ואולי בכלל להציל את הציוד שלך. לכאורה אתה יכול לתבוע בגין הנזק הראייתי שנגרם לך אבל בית המשפט יבחן האם חברת
האוטובוסים התרשלה כלפייך במהלך התהליך, האם הייתה לחברת האוטובוסים חובה לבדוק עבורך את המצלמות ומה משמעות התחייבותה לעשות זאת ככל ותביא אישור משטרה לשם כך..

שאלה: רציתי לשאול אשתי מועסקת בצהרון כבר שנתיים כאשר שנה שעברה בחודשים יולי אוגוסט פיטרו אותה ואחר כל העסיקו אותה מחדש גם השנה היא קיבלה מכתב פיטורין שבו כתוב שהעסקה
הייתה לזמן קצוב אך השנה היא בהריון האם מותר להם לפטר ומה זכויותיה?

תשובה: ספק האם הפיטורין המלאכותיים למשך חודשיים בשנה עומדים בדרישות החוק ובלי קשר כאשר עובדת בהיריון מועסקת למעלה מ 180 יום ברציפות אסור למעסיק לפטר אותה ללא אישור מראש של משרד התעשיה והמסחר.

כאשר מוגשת בקשה לפיטורי עובדת בהיריון נבחנת כל בקשה לגופה ובנפרד על ידי שרד התמ"ת. בכל מקרה, עד לקבלת אישור שכזה שממילא לאו דווקא יינתן, אסור למעסיק לפטר.
שאלה: שמעתי לאחרונה בתקשורת על מספר פסקי דין בעניין ניכור הורי, על מה בעצם מדובר?

תשובה: ניכור הורי הוא מצב בו ההורים אינם חיים יחדיו או שההורים מתגרשים ואז קיימים מקרים בהם הילדים מוסתים נגד ההורה שאיתו הם אינם גרים. במקרה בו הילדים מוסתים נגד ההורה איתו הם אינם מתגוררים פוגע הדבר בקשר בין הילדים לאותו הורה ולכן קיימת חובה על ההורה איתו הילדים גרים לעודד את הקשר של הילדים עם ההורה האחר.

הסנקציות המוטלות במקרה של ניכור הורי והסתה של הורה כנגד הורה אחר עלולות להיות שלילת הזכות למזונות ילדים ואפילו ביטול המשמורת על הילדים.

שאלה: קיבלתי מכתב התראה מעורך דין בעניין חוב נטען לאדם ממנו שכרתי דירה בעבר. במכתב ההתראה נכתב שאם לא אשלם את החוב יפתחו נגדי הליכי הוצאה לפועל, אף ללא משפט קודם לכן, האם ניתן לפתוח לאדם תיק הוצאה לפועל אפילו מבלי שהתקיים משפט ?

תשובה: תקנה 81 (א) לתקנות הוצאה לפועל קובעת שבמקרים מסויימים, בהם החוב אינו עולה על 50,000 ₪ ויש ראיות בכתב לקיומו של החוב (למשל חוזה חתום), ניתן לפתוח תיק הוצאה לפועל אף ללא הליך קודם בבית המשפט ולכן ההתראה נכונה לכאורה. חשוב לומר שניתן במקרה כזה להגיש בתוך 30 ימים מיום קבלת התראת ההוצאה לפועל התנגדות לביצוע התביעה במערכת ההוצאה לפועל ואז עוברת התביעה ישירות לדיון בבית המשפט. חשוב לומר, שבמידה ולא מוגשת התנגדות לביצוע התביעה בתוך 30 ימים נחשב הנתבע כמי שהודה בחובו.

ניתן לשלוח שאלות למדור בפקס 0777060059 ובמייל kurislaw@gmail.com

השארת תגובה