מסמך הדרישות של ש"ס למשא ומתן

אחרי התפטרות קריספל, גורמים בש"ס גיבשו מסמך דרישות ראשוני כתנאי לפתיחת המו"מ • בסיעה דורשים תיקים בכירים והתחייבות לטאבו מוחלט בכל הנוגע לניהול ענייני הציבור הספרדי

מועצת העיר אלעד
מועצת העיר אלעד

רגע אחרי התפטרותו של יו"ר סיעת ש"ס המקומית צוריאל קריספל מתפקידו בעירייה, גורמים בכירים בעיר, הנמנים על תנועת ש"ס, העבירו למזכירות אגודת ישראל מסמך דרישות ראשוני, כתנאי לפתיחת המו"מ לקראת כניסה אפשרית לקואליציה העירונית של ראש העיר ישראל פרוש.

מפרטים שהגיעו לידי 'קו עיתונות' עולה, כי מסמך זה איננו גובש באופן רשמי על ידי המפלגה, אך עבר על שולחנו של היו"ר אריה דרעי ומגובה על ידי נציגי ורבני הקהילות הספרדים בעיר, כאשר אם בסופו של דבר דרישות אלו יתקבלו, בסיעה המקומית צפויים לקבל כוח לא מבוטל בניהול העיר.

בין הדרישות שעולות ישנו את תיק הנדסה, "כפי שנקבע בהסכם עם דגל התורה (הסכם פנימי בין ש"ס לדגל התורה. א.ר.) ערב הבחירות וכפי שמגיע לנו כסיעה הגדולה בעיר". בנוסף דורשים בש"ס את תיק חינוך, בדגש על אחריות מליאה על החינוך הספרדי בעיר ותיק הרווחה, עם כלים מהותיים לשיקום אגף הרווחה בעיר.

במסמך עולה אף דרישה לייצוג מלא בוועדות העיריה השונות, בהתאם לגודל הסיעה, כשבנוסף דורשים לקבל את ראשות וועדות תכנון ובניה וועדת הכספים, כשמובן בקבלת תיקים וועדות אלו יהיו להם סמכויות מלאות, תוך מתן ערבויות לשליטה מוחלטת.

בנוסף, במסמך שגובש נדרש רה"ע להתחייב על טאבו מוחלט בכל הנוגע לניהול ענייני הציבור הספרדי בעיר כולל הקצאות מבני ציבור, אירועי תרבות תקציבים, ודאגה לצרכי רבני הקהילות בעיר, כמו גם התחייבות מוחלטת של ראש העיר על אי התערבותו ו/או מי מטעמו בענייני הקהילות הספרדיות בעיר.

כמו כן, בנוגע לתפקידים נדרש רה"ע למנות מטעם ש"ס – סגן ומ"מ בשכר, שיחזיק בתיק ההנדסה עם סמכויות מלאות ושותפות מלאה בניהול העיר, כשבצמוד לזה לאשר לסגן המיועד שני תקנים לעוזר ומזכיר, ע"מ שיוכל לשרת את הציבור כיאות, כשבנוסף לכך לתת לשכה לסגן ראש העיר מטעם התנועה, שתהיה ממוקמת בתוך משרדי העיריה ובמרכזה ובגודל הראוי לניהול לשכה שוטפת ולהקמת לשכה לפניות ציבור במקום, כאשר יהיה זה מקום נאות לתנאי עבודה נאותים וסבירים לצוות הלשכה.

השארת תגובה