החיים דבש – מתכון לדג סלמון בחרדל ודבש

לקראת ראש השנה שרה פכטר מדברת על הדבש של החיים ומגישה לכם מתכון לדג סלמון בחרדל ודבש

דבש
דבש

 

החיים דבש, הרבה מאיתנו ירימו גבה, החיים לא תמיד דבש אצל כולם, כולנו עוברים מבחנים קשים במהלך החיים, כל אחד והביס שהחיים נותן לו, ואוהו החיים נותנים לנו ביסים ומשאירים אותנו עם עור דקיק מול נשמה שבורה, וכל שנותר הוא להתפלל.

ואולי התפילה היא הדבש שקיבלנו מתנה. בתוך כל העצב, הכאב והשחור, תמיד יש לנו את האופציה להרים עיניים לשמיים, לבכות ולהתפלל.

החיים דבש – אני מסתכלת על הילדים שלי, השכנות שלי, הסובבים אותי, ואני מגלה שהעולם מחולק לאנשים שרואים דבש בכל דבר, כאלה שדואגים גם לערבב את הדבש בכל כוס שתיה שניתן להם.
ויש כאלה שלא יודעים ממתיק מהו, הם רואים את השחור בכל מקרה, הכל בעייתי, הכל רע, הכל לא יסתדר, ואם כן זה סתם איזה נס הזוי.

החיים דבש, למי שבוחר לראות את היופי, לראות את פיסות האור, החיים דבש לאלה שבוחרים בכוח להסיר את המרירות, ולתבל בחיוך משפטים קשים, פנים עצובות.

ערב ראש ראש השנה, בואו נקבל על עצמינו לראות את הדבש, את האור ואת היופי, להתפלל לאלוקים שייתן לנו שנה שכולה דבש, גם במציאות וגם בלב.

על הדג ועל הדבש

כמה טיפים של השפית חני כהן מסעדת ריקוטה הירושלמית, ויש גם מתכון:

אם בעבר דבש התקשר לכוס תה עם לימון, שהרי היום הדבש תופס מקום של כבוד בעולם הקולינרי.
רוצים לשפר את הרוטב לסלט? לדבריה של השפית חני הוספה של כפית לרוטב תשפר בהחלט את הטעם, בישלתם כרוב, תוסיפו כפית של דבש.

דבש נמהל היטב בנוזלים לכן במתכון של יין, או מים וביצים, תערבבו את הדבש ביחד עם הנוזלים לפני שתצרפו אותו לשאר המרכיבים במתכון.

הדבש משחים את האוכל באפיה, בדגים זמן האפייה קצר, ולכן אפשר לצפות את דג הסלמון בדבש עם תחילת האפייה ואפו בחום נמוך.

הכנתם פנקייק? ערבבו ארבע כפות דבש עם חצי חבילת חמאה, ערבבו היטב והגישו לצד הפנקייק. פשוט מפנק.

המתכון שלפניכם של חני כהן ממסעדת ריקוטה, קל להכנה והתוצאה מעולה.

והעיקר שתהיה לנו שנה דבש.

דג סלמון בחרדל ודבש

חומרים להכנה:

  • דג סלמון טרי

למרינדה:

  • כף חרדל דז'ון
  • כף דבש
  • שן שום כתוש
  • רב כוס שמן זית

לקראסט:

  • פיסטוקים, קשיו, בוטנים גרוסים קלות עם סכין.

    אופן ההכנה:
  • מערבבים את חומרי המרינדה. משרים את הדג בתוכו כשעתיים בתוך מקרר.
  • מניחים בתבנית אפיה, מצפים עם הקראסט מכל הכיוונים ואופים בדיוק רבע שעה בחום בינוני.
  • לקישוט המנה: מומלץ לקשט את המנה בשערות קדאיף מטובלות בסילאן, על מצב פירה ובטטה.
השארת תגובה