הכי טעים שיש: מתכונים שאתם חייבים לנסות • ויש גם: פתרונות בישול

כדורי בשר ופסטה לבישול בסיר אחד • סלט חצילים עם עגבניות ופלפל חריף להכנה במיקרוגל • מאפה כדורי לחם על תבשיל בשר • פתרונות בישול והמלצות של סדרת מיקרוגריל בסולתם

כדורי בשר ופסטה
כדורי בשר ופסטה

כדורי בשר ופסטה בסיר אחד

מתאים לסיר סוטאז' ארבל של סולתם // מצרכים לארבע סועדים

לכדורי הבשר:

  • חצי קילו בשר בקר טרי, או עוף טחון
  • חצי כוס בזיליקום קצוץ
  • כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כף כמון
  • כפית פפריקה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם

להכניס לסיר:

  • רבע כוס שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • חצי כוס מים
  • כפית סוכר
  • קופסא של עגבניות מרוסקות
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס פסטה יבשה
  • חצי כוס עלי בזיליקום
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות

ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ויוצרים כדורים קטנים.
  2. מניחים בסיר סוטאז' שמן זית, שום ועגבניות מרוסקות מערבבים היטב ומוסיפים את שאר המצרכים לרוטב מלבד הפסטה.
  3. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש.
  4. מניחים בתוך הרוטב את כדורי הבשר ולאחר 10 דקות בישול מוסיפים את הפסטה בין הקציצות, בעזרת כף מוודאים שהפסטה מכוסה ברוטב, מכסים חלקית ומבשלים 15 דקות נוספות
  5. מסירים מהאש, משאירים את הסיר מכוסה ל- 5 דקות נוספות ומגישים.

סלט חצילים במיקרוגל

סיר בישול למיקרוגל // צלחת צלייה עגולה פסים של מיקרוגל // קערת הגשה של סולתם

מצרכים:

  • 1 חציל גדול פרוס
  • כוס עגבניות שרי
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • תרסיס שמן
  • לרוטב:
  • רבע כוס חומץ
  • 4 כפות שמן זית
  • כפית גדושה כמון
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • להגשה: רבע כוס שקדים\ אגוזים קלויים מעל

ההכנה:

  1. בסיר המיקרוגל מניחים שיני שום, חצי כפית מלח, 2 כפות שמן זית וכוס עגבניות שרי חצויות. מבשלים לחמש דקות .
  2. מרססים תרסיס שמן על החצילים וצולים על צלחת צלייה למיקרוגל 4-5 דקות.
  3. מערבבים יחד את פרוסות החציל עם העגבניות
  4. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה
  5. מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב ומוסיפים לקערה.
  6. מערבבים שוב ומגישים עם אגוזים קלויים מעל.

מאפה של כדורי לחם על תבשיל בשר

סיר מרובע מסדרת מיקרוגריל של סולתם

רכיבים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • כוס ורבע מים פושרים
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • כפית סוכר

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • לציפוי שני: מעט סילאן מהול במים

מצרכים למלית:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 קופסא עגבניות מרוסקות .
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • חצי כפית צ'ילי יבש גרוס
  • חצי כפית מלח
  • רבע כוס מים
  • 2 כפות טריאקי
  • כפית כמון

להכנת המלית:

  1. במחבת מניחים שמן זית ובצל קצוץ מטגנים עד להשחמה ומוסיפים את הבשר ושאר המצרכים מלבד המים, מערבבים כ- 5 דקות ומוסיפים מים, מבשלים 5 דקות נוספות מסירים מהאש.
    להכנת הבצק:
  2. מערבבים בקערה את הקמח עם הסוכר והשמרים.
  3. יוצרים גומה ומניחים בתוכה את המים, השמן והמלח, לשים לבצק גמיש ומעבירים לקערה משומנת, מכסים בשקית ומתפיחים כשעה.
  4. לאחר שעה לשים שוב על משטח מקומח מעט ויוצרים כדורים בינוניים , מניחים את הכדורים על המלית.
  5. מצפים בביצה טרופה ומשאירים להתפחה ל- 40 דקות נוספות.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 35 דקות, לאחר האפייה מברישים בסילאן מהול במים.

השארת תגובה