כדורי בשר ופסטה בסיר אחד
מתאים לסיר סוטאז' ארבל של סולתם // מצרכים לארבע סועדים
לכדורי הבשר:
- חצי קילו בשר בקר טרי, או עוף טחון
- חצי כוס בזיליקום קצוץ
- כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- כף כמון
- כפית פפריקה
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
להכניס לסיר:
- רבע כוס שמן זית
- 4 שיני שום פרוסות
- חצי כוס מים
- כפית סוכר
- קופסא של עגבניות מרוסקות
- 1 כף גדושה פפריקה
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 כוס פסטה יבשה
- חצי כוס עלי בזיליקום
- 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ויוצרים כדורים קטנים.
- מניחים בסיר סוטאז' שמן זית, שום ועגבניות מרוסקות מערבבים היטב ומוסיפים את שאר המצרכים לרוטב מלבד הפסטה.
- מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש.
- מניחים בתוך הרוטב את כדורי הבשר ולאחר 10 דקות בישול מוסיפים את הפסטה בין הקציצות, בעזרת כף מוודאים שהפסטה מכוסה ברוטב, מכסים חלקית ומבשלים 15 דקות נוספות
- מסירים מהאש, משאירים את הסיר מכוסה ל- 5 דקות נוספות ומגישים.
סלט חצילים במיקרוגל
סיר בישול למיקרוגל // צלחת צלייה עגולה פסים של מיקרוגל // קערת הגשה של סולתם
מצרכים:
- 1 חציל גדול פרוס
- כוס עגבניות שרי
- 4 שיני שום פרוסות
- 2 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
- תרסיס שמן
- לרוטב:
- רבע כוס חומץ
- 4 כפות שמן זית
- כפית גדושה כמון
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- להגשה: רבע כוס שקדים\ אגוזים קלויים מעל
ההכנה:
- בסיר המיקרוגל מניחים שיני שום, חצי כפית מלח, 2 כפות שמן זית וכוס עגבניות שרי חצויות. מבשלים לחמש דקות .
- מרססים תרסיס שמן על החצילים וצולים על צלחת צלייה למיקרוגל 4-5 דקות.
- מערבבים יחד את פרוסות החציל עם העגבניות
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה
- מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב ומוסיפים לקערה.
- מערבבים שוב ומגישים עם אגוזים קלויים מעל.
מאפה של כדורי לחם על תבשיל בשר
סיר מרובע מסדרת מיקרוגריל של סולתם
רכיבים:
- 3 כוסות קמח לבן
- כף שמרים יבשים
- כוס ורבע מים פושרים
- רבע כוס שמן זית
- כפית מלח
- כפית סוכר
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- לציפוי שני: מעט סילאן מהול במים
מצרכים למלית:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 3 כפות שמן זית
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות .
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- חצי כפית צ'ילי יבש גרוס
- חצי כפית מלח
- רבע כוס מים
- 2 כפות טריאקי
- כפית כמון
להכנת המלית:
- במחבת מניחים שמן זית ובצל קצוץ מטגנים עד להשחמה ומוסיפים את הבשר ושאר המצרכים מלבד המים, מערבבים כ- 5 דקות ומוסיפים מים, מבשלים 5 דקות נוספות מסירים מהאש.
להכנת הבצק: - מערבבים בקערה את הקמח עם הסוכר והשמרים.
- יוצרים גומה ומניחים בתוכה את המים, השמן והמלח, לשים לבצק גמיש ומעבירים לקערה משומנת, מכסים בשקית ומתפיחים כשעה.
- לאחר שעה לשים שוב על משטח מקומח מעט ויוצרים כדורים בינוניים , מניחים את הכדורים על המלית.
- מצפים בביצה טרופה ומשאירים להתפחה ל- 40 דקות נוספות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 35 דקות, לאחר האפייה מברישים בסילאן מהול במים.