4 מתכונים לסופגניות מיוחדות וטעימות

חברת אסם מכינה מגישה לכם מתכונים לסופגניות מיוחדות וקלות הכנה, לקראת חג החנוכה הקרב ובא. סופגניות אירופאיות מדהימות עם חמוציות,

סופגניות במילוי בננה וריבת חלב
סופגניות במילוי בננה וריבת חלב

סופגניות אירופאיות מדהימות עם חמוציות

רכיבים לבצק:

4 כוסות קמח שמרים אסם (560 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 כוס חלב חמים (200 מ"ל)

1 כוס מים חמימים (200 מ"ל)

50 גרם חמאה מומסת

1/2 כפית מלח

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל משובחת

150 גרם חמוציות מיובשות

לטיגון: שמן

לפיזור: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל רכיבי הבצק פרט לחמוציות ומערבלים כ-10 דקות במהירות בינונית.
  2. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  3. מניחים את הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח, מוסיפים את החמוציות ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
  4. בסיר רחב מחממים שמן עמוק ובעזרת 2 כפות יוצקים כדורים מהבצק ומחליקים לשמן החם. מטגנים עד להזהבה.
  5. מוציאים, מניחים על נייר סופג.
  6. בוזקים אבקת סוכר מעל הסופגניות ומגישים מייד חם.
סופגניות אירופאיות מדהימות עם חמוציות
סופגניות אירופאיות מדהימות עם חמוציות

 

סופגניות אפויות ממולאות גבינה ברוטב פירות יער

לכ- 20 סופגניות

רכיבים לבצק:

3.5 כוסות קמח שמרים אסם (500 גרם)

4 כפות סוכר

1 כוס חלב חמים פחות כף

3 כפות שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

1 כף קוניאק

1 ביצה גדולה

1/2 כפית מלח

רכיבים למילוי:

250 גרם גבינה לבנה 9%

1/2 כוס חלב (100 מ"ל)

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל אסם

1 כף אבקת סוכר

רכיבים לרוטב:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס פירות יער (אפשר קפואים)

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות בינונית את כל רכיבי הבצק כ-10 דקות.
  2. מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת, מכסים בניילון נצמד ומפתיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  3. לשים את הבצק להוצאת האוויר ומחלקים אותו לכ- 20-25 עיגולים חלקים. מכסים במגבת/ניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. אופים 15-20 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים מעט.
  6. מכינים את המילוי: במיקסר מקציפים במהירות גבוהה את כל רכיבי המילוי עד לקבלת קרם יציב.
  7. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה את הסוכר והפירות כ-10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.
  8. מזלפים לתוך הסופגנייה את המילוי, מניחים מעט פירות יער מעל ומגישים חם.
סופגניות אפויות ממולאות גבינה ברוטב פירות יער
סופגניות אפויות ממולאות גבינה ברוטב פירות יער

 

סופגניות אפויות עם תפוחי עץ, בציפוי קרמל טופי

כ-35 סופגניות

מאת: עמית דונסקוי

צילום: בועז לביא

חומרים:

  • 1 ק"ג קמח שמרים אסם
  • 1/2 1 כוסות חלב חמים
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס שמן
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל משובחת
  • 1 כף ברנדי
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1 כוס סוכר
  • מעט קמח רגיל לקימוח
  • 1 ביצה טרופה להברשה

למלית התפוחים:

  • 1 כף חמאה
  • 4 תפוחי גרנד סמית, קלופים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון טרי

לציפוי הקרמל:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, החלב, הסוכר, הביצים והשמן כ-5 דקות. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל והברנדי וממשיכים לערבל 2 דקות. לבסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבלים עד להטמעתם בבצק.
  2. מקמחים מעט את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד
    ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. הכנת המלית (בזמן ההמתנה כדאי להכין את המלית): ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ והסוכר ומטגנים מס' דקות עד להזהבה. מוסיפים את מיץ הלימון ומסירים מהלהבה. מעבירים למסננת עד לצינון מוחלט.
  4. לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לכ-35 כדורים. פותחים כל כדור במרכז ומניחים כפית
    של מלית התפוחים, סוגרים ומגלגלים.
  5. מניחים את הכדורים בתבנית שקעים או בתבנית תנור, מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים שוב כ-40 דקות.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים בעדינות את הסופגניות בביצה טרופה ואופים כ-15-20 דקות, עד להזהבה.

ההגשה- אפשר לפזר אבקת סוכר או לצפות בקרמל.

  1. הכנת הקרמל: מניחים את הסוכר בסיר כבד קטן וממיסים עד לקבלת קרמל זהוב, ממשיכים לערבב כל הזמן על להבה קטנה (להיזהר לא לשרוף!) ומוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה עד לקבלת קרם טופי זהוב (זהירות! הקרמל מאוד רותח). ממתינים כ-3 דקות לצינון קל וטובלים את הסופגנייה בקרמל ומגישים.
סופגניות אפויות עם תפוחי עץ, בציפוי קרמל טופי
סופגניות אפויות עם תפוחי עץ, בציפוי קרמל טופי

 

סופגניות במילוי בננה וריבת חלב

 מאת: עמית דונסקוי

צילום: בועז לביא

 

כ-40 סופגניות

חומרים:

  • 1 ק"ג קמח שמרים אסם
  • 6 ביצים
  • 1 כוס חלב חמים
  • 1 כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כפית תמצית וניל משובחת
  • קורט מלח
  • שמן לטיגון עמוק
  • 2 בננות חתוכות לקוביות קטנות
  • מעט קמח רגיל לקימוח

למילוי הבננות:

  • 1 כף חמאה
  • 4 בננות פרוסות
  • קורט קינמון

למילוי:

  • צנצנת ריבת חלב

אביזרים:

ריבועי נייר אפייה (עליהם נניח את הסופגניות להתפחה וכך ישמרו על צורתן בעת ההעברה לטיגון)

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, הביצים והסוכר.
  2. מוסיפים את החלב ומערבלים כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה המומסת, הברנדי, גרידת הלימון ותמצית הווניל וממשיכים לערבל כ-2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים עד לקבלת בצק רך ודביק.
  3. מקמחים מעט את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים עד שלוש שעות, או עד להכפלת הנפח.
  4. הכנת מילוי הבננות: ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הבננות, בוזקים מעט קינמון ומטגנים כדקה. מסירים מהלהבה ומעבירים למסננת לצינון.

5.לאחר התפיחה מניחים את קוביות הבננה מעל הבצק ולשים מעט עד להטמעתן בתוך הבצק.

  1. מחלקים את הבצק לכ-40 כדורים. פותחים כל כדור במרכז, מניחים שתי פרוסות בננה ומגלגלים.
  2. מניחים את הכדורים על ריבועי הפרגמנט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שוב כ-40 דקות.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים לנייר סופג, מצננים מעט וממלאים בריבת חלב. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.
סופגניות במילוי בננה וריבת חלב
סופגניות במילוי בננה וריבת חלב
השארת תגובה