שוב: חשד לסלמונלה בסלטי "צבר"; מחסור ברשתות

חשד לסלמונלה התגלה בחומוס, טחינה וחציל בטחינה של מותג צבר. באסם גילו את הזיהום ודיווחו למשרד הבריאות, אך לא עדכנו את הרשתות והצרכנים, ונימקו את המחסור במכונה חדשה שמאטה את הקצב

חומוס צבר
חומוס צבר

ושוב זה כאן: אחרי מעט רגיעה בגל זיהומי המזון שהתגלו בחודש שעבר, הערב מתברר כי חידק הסלמונלה התגלה בחומוס של צבר.

על פי הדיווחים, באסם גילו חשד לסלמונלה בתהליך היצור אך לא במוצרים עצמם, ועדכנו את משרד הבריאות, אך לא עדכנו את רשתות השיווק ואת הצרכנים. כשאת המחסור במוצרים מתרצת אסם בהכנסת מכונה חדשה המאטה את קצב הייצור.

הערב מסרה אסם לכלי התקשורת: "במסגרת בקרת איכות שגרתית עלה חשד לסלמונלה באחד מקווי הייצור. משרד הבריאות עודכן מיד. ניקוי הקו גרם לעיכוב באספקת חלק ממוצרי החברה, וחזר לייצור מלא. כל המוצרים שעל המדפים עברו את כל הבדיקות הקפדניות"

המוצרים הנגועים הם: חומוס, טחינה וחציל בטחינה של המותג "צבר".

המחסור בחומוס ברשתות השיווק נובע גם בשל הזיהום שהתגלה במפעל טחינה הנסיך, המשווקת את הטחינה הגולמית לרב המפעלים הגדולים ובהם שטראוס, מה שגרם למחסור בשוק הסלטים.

השארת תגובה