
חומרים לפיצה אחת גדולה
לבצק:
- 500 גרם (½ 3 כוסות + כף) קמח
- 25 גרם (2 כפות) סוכר
- 1 כפית גדושה מלח
- 15 גרם ( 1 כף) שמרים טריים
- 300 מ"ל (¼1 כוסות) מים פושרים
לטופינג:
- 2 כוסות ברוקולי מופשר וסחוט היטב מנוזלים
- מלח ופלפל
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס תרד מופשר וסחוט היטב מהנוזלים
- 10 אגוזי מלך שבורים
- 2 כוסות עמק מגוררת
- 10 עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: שמים קמח, סוכר, מלח ושמרים במיקסר עם וו לישה ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
- מוסיפים מים ולשים כ 7- דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מכינים את הטופינג: טוחנים את הברוקולי במעבד מזון למחית חלקה. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
- מחממים תנור ל- 190מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 35-30 ס"מ או למלבן בגודל תבנית התנור.
- מעבירים לתבנית ומורחים במחית את הברוקולי. מפזרים תרד, אגוזי מלך ועמק מגוררת.
- אופים במשך 15 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת.
- מוציאים ומפזרים עלי בזיליקום.
- מגישים מיד
♦ המתכון באדיבות: תנובה