סעודת מלכים: לאכול כמו גביר ולהרגיש הנאה מושלמת

שלחנו את שירה לבקר בתמנע, מסעדה בשרית במלון רמדה ירושלים והיא חזרה אלינו עם חווית קולינאריות ♦ המלצה אישית

צילום: גל פלוטניקוב
צילום: גל פלוטניקוב

המסעדה שנבחרה ממוקמת בתוך מלון רמדה, מלון  שכבש את הצמרת והוא  אחד היפים בארץ בכלל ובירושלים בפרט. בשנה האחרונה רמדה עברה מתיחת פנים והפנים החדשות, מפתיעות ומרנינות. מי שעיצב את המקום ניחן בטוב טעם ובנפש רחבה, השטיחים הוחלפו, הספות, התקרה החדשה נוצצת באור ניאון. רמדה האהובה הפכה לפנינת חן יפיפייה.

כבר בכניסה ידעתי שערב נעים מצפה לי. הנעליים נבלעו בשטיחים הרכים והמלצרית האדיבה הובילה אותנו לחלון שממוקם מול הנוף.  אורותיה הנוצצים של העיר פילסו נתיבים בינות לפסים המוארים שנופלים על החלונות, מפה לבנה על השולחן שהדגישה את העיצוב הקלאסי ושיוותה מראה חגיגי ויוקרתי.

למרות עשרות האנשים שגדשו את הלובי, האווירה הייתה שקטה. לקול קלידי הפסנתר ידעתי עוד לפני שטעמתי את המנה הראשונה כי המסעדה מציעה חוויה קולינארית גבוהה – שילוב קסום של ישן וחדש, מקומי ובינלאומי.

גולת הכותרת של המסעדה היא האווירה. הפסנתר והאדיבות הפכו את הישיבה בה למהנה ומרעננת.

להנאת הלקוחות מוצע בר עשיר של סלטים. לאחר שהעמסנו מהם על הצלחות. והתחלנו ליהנות משילובי ירקות וטעמים, הזמנו כפתיח דג ברוטב. הדג היה רך ונימוח, והצלחות התרוקנו במהירות.

אחרי שהתענגנו על הסלטים המרהיבים שהיו פתיח מוצלח לארוחת בשרים. גילינו גם מנת בשר מרשימה ומושקעת.

למעשה, כשהגענו לתפריט המנות העיקריות, התלבטנו בין סטייק אנטריקוט לסטייק ביין, ואולי פרגיות על מצע של פירה? קשה היה להחליט, הכל נראה היה חגיגה של טעמים אנינים.

המלצרית המיומנת הצליחה לעשות לנו סדר בדברים. ובקסם של ידע, הוכיחה כי מלצרות היא כישרון מולד.

וכך הזמנו מנת טריו, לדבריה של המלצרית המנה כוללת גם סטייק, וגם פרגית וקבב, והודות לכך נטעם מספר מנות במנה אחת.

לא טעינו.

המנות הוגשו בליווי תוספות מתובלות בדיוק הנכון. ירקות מאודים בסלסלת פילו, ערימה מדויקת של אורז, וסירות תפוחי אדמה פריכות.

את המסעדה מנהל השף הידוע המתמחה במטבח גורמה בסגנון צרפתי ירושלמי, בעל עבר עשיר בעבודה שעבר השתלמויות רבות בכל המקומות הטובים ביותר בעולם.

את מנות הבשר חתמנו בכוס יין אדום מהבציר הטוב ביותר של הגולן, כפי שהמליצה המלצרית

ואחרי ארוחה מדהימה ומיוחדת שכזאת, היינו חייבים לחתום בקינוח.

ושוב המלצרית התגלתה כבחירה מוצלחת במיוחד. התלבטתי בין פאי משמש למשהו אחר, והיא דווקא המליצה על מוס השוקולד שהתגלה כמנת קינוח מעולה.

קפה פילטר.

מה עוד נבקש?

כשרות מהדרין אמרנו.

כל המדדים המצביעים על העובדה כי אין ספק שנשוב לשם פעם נוספת.

המלצת שמחות:

לצד המסעדה הבשרית המעולה ברמדה  מסעדה חלבית עליו מנצח השף הידוע שמעון אלמוג, שם תוכלו למצוא מגוון של מנות חלביות מיוחדות, לצד קפה משובח וקינוחי שף מעולים, אפשר לערוך בשני המסעדות הן החלבית והן הבשרית  אירועי שמחות, שבע ברכות, בת מצווה, בר מצווה ועוד.

צילום: גל פלוטניקוב

 

השארת תגובה