מתכון לשקשוקה תרד ♦ מתאים לבוקר, צהריים או ערב

שקשוקה הכי חלבית שיש אבל גם הכי מושקעת ♦ אז אם אתם בעניין של ארוחה משודרגת ועדיין לא מסובכת זה המתכון עבורכם

לחם ארז - שקשוקה תרד | צילום: דן פרץ
לחם ארז - שקשוקה תרד | צילום: דן פרץ
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

מתכון לשקשוקה תרד  באדיבות השף יניב עדן מרשת "לחם ארז" שמציין כי, "רוטב השקשוקה מורכב משני חלקים, רוטב בשמל סמיך וקרם תרד וגבינות".

מרכיבים לרוטב בשמל (6 מנות):

  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם קמח לבן
  • ליטר חלב
  • מלח ופלפל לבן
  • אגוז מוסקט

 

מרכיבים לקרם תרד וגבינות:

  • 50 גרם חמאה
  • בצל סגול פרוס
  • 2 שיני שום
  • ליטר שמנת מתוקה
  • 500 מ"ל חלב
  • 400 גרם עלי תרד טרי
  • 200 גרם גבינת קאשקבל מגורדת
  • 100 גרם גבינת עזים רכה
  • מלח ופלפל לבן

 

מרכיבים לשקשוקה

  • 6 ביצים
  • נגיעות של גבינת עיזים
  • קרם פלפלים

 

אופן ההכנה לבשמל:

  1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הקמח.
  2. מערבבים היטב את הקמח עם החמאה עד שנוצרים גרגירי בצק קטנים.
  3. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, את החלב ואת התבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה (חשוב: לערבב כל הזמן).

 

אופן ההכנה לקרם תרד:

  1. ממיסים בסיר את החמאה ומאדים קלות את הבצל, השום והתרד.
  2. מוסיפים את הנוזלים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
  3. מורידים מהאש וטוחנים היטב במעבד מזון, עד לקבלת קרם אחיד.
  4. מחזירים לאש ומוסיפים את הגבינות. מבשלים כ-5 דקות עד שהגבינות נמסות.
  5. מוסיפים לקרם תרד מרוטב הבשמל ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך, זהו הבסיס לשקשוקה.

 

להגשה:

  1. מניחים על מחבת את בסיס השקשוקה, שוברים 2 ביצים לסועד ומבשלים עד למידה הרצויה.
  2. מוסיפים מעל נגיעות גבינת עזים וקרם פלפלים.
  3. כדאי להגיש עם לחם טוב וסלט טרי.
השארת תגובה