מתכון לשקשוקה תרד באדיבות השף יניב עדן מרשת "לחם ארז" שמציין כי, "רוטב השקשוקה מורכב משני חלקים, רוטב בשמל סמיך וקרם תרד וגבינות".
מרכיבים לרוטב בשמל (6 מנות):
- 100 גרם חמאה
- 200 גרם קמח לבן
- ליטר חלב
- מלח ופלפל לבן
- אגוז מוסקט
מרכיבים לקרם תרד וגבינות:
- 50 גרם חמאה
- בצל סגול פרוס
- 2 שיני שום
- ליטר שמנת מתוקה
- 500 מ"ל חלב
- 400 גרם עלי תרד טרי
- 200 גרם גבינת קאשקבל מגורדת
- 100 גרם גבינת עזים רכה
- מלח ופלפל לבן
מרכיבים לשקשוקה
- 6 ביצים
- נגיעות של גבינת עיזים
- קרם פלפלים
אופן ההכנה לבשמל:
- ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הקמח.
- מערבבים היטב את הקמח עם החמאה עד שנוצרים גרגירי בצק קטנים.
- מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, את החלב ואת התבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה (חשוב: לערבב כל הזמן).
אופן ההכנה לקרם תרד:
- ממיסים בסיר את החמאה ומאדים קלות את הבצל, השום והתרד.
- מוסיפים את הנוזלים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- מורידים מהאש וטוחנים היטב במעבד מזון, עד לקבלת קרם אחיד.
- מחזירים לאש ומוסיפים את הגבינות. מבשלים כ-5 דקות עד שהגבינות נמסות.
- מוסיפים לקרם תרד מרוטב הבשמל ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך, זהו הבסיס לשקשוקה.
להגשה:
- מניחים על מחבת את בסיס השקשוקה, שוברים 2 ביצים לסועד ומבשלים עד למידה הרצויה.
- מוסיפים מעל נגיעות גבינת עזים וקרם פלפלים.
- כדאי להגיש עם לחם טוב וסלט טרי.