קינוח חלבי מעולה: קרמבל אגסים מייפל ופקאן

מתכון מקורי ונפלא עם אגסים אמריקאים, אגוזי פקאן ומייפל ♦ וגם, איך תדעו אם האגס בשל ומוכן לאכילה? 

קרמבל אגסים במייפל
קרמבל אגסים במייפל
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

אגסי האנג'ו האדומים ואגסי הבוסק החלודים באים אלינו מהצד השני של העולם, ממדינות אורגון וושינגטון שבארה"ב. קר שם מאד בחורף. שלג עמוק מכסה את האדמה וזה מה שצריכים האגסים שלנו כדי שיהיו עסיסיים ומתוקים מאין כמותם. אגסים לעולם לא יבשילו על העץ. כמו בננות או אבוקדו, הם קודם צריכים להיקטף מהעץ ואז הם זקוקים לתקופת הבשלה שעורכת בין שבוע לעשרה ימים. אם שומרים אותם בקירור הם יישמרו גם שנה שלמה. בחנות תפגשו אותם קשים. קחו אותם, שימו את הפרי היפהפה הזה בקערה לקישוט השולחן, ומידי פעם תבדקו אם כבר הבשילו, פשוט, בלחיצת בוהן על צוואר האגס. רק אם הוא מגיב בחיבה, הוא בשל ומוכן לאכילה. כשאגס אמריקאי בשל, הוא נפלא. עסיסי מאד ומתוק עם ארומה מיוחדת שאופיינית לפירות שגדלים בקור עמוק. יובל בר-נר מגיש מתכון קרמבל אגסים טעים ומיוחד

 

חומרים ל-6 מנות / חלבי

  • 7 אגסים מזן אנג'ו קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • שליש כוס סירופ מייפל
  • 50 גרם חמאה
  • מעט מיץ לימון
  • לפירורים
  • 200 גרם קמח לבן
  • 50 גרם אגוזי פקאן (לא קלויים)
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר חום בהיר
  • קורט נדיב מלח
  • שמנת חמוצה או גלידה וניל להגשה

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח, חמאה, מלח וסוכר עד קבלת פרורים. מוסיפים שיבולת שועל ופקאנים וממשיכים לעבד בפולסים עד קבלת גושים קטנים של בצק.
  2. במחבת ממיסים את החמאה ומקפיצים בה את האגסים קלות. מוסיפים מעט מיץ לימון וסירופ מייפל. מערבבים עוד דקה לערך ומכבים את האש.
  3. מעבירים את תוכן המחבת לפיירקס כך שהאגסים יצרו שכבה אחת בעובי 2 ס"מ לערך. מפזרים מעל גושים מתערובת הבצק. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות לערך, עד שהפירורים מזהיבים והנוזלים מהאגסים מבעבעים ביניהם.
  4. מגישים שתי כפות גדושות מהמאפה בליווי שנת חמוצה או גלידה וניל.
השארת תגובה