רויטל אדמוני – בישול בריא, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא", בעבור משרד החינוך ומבעלי "דרך החושים" המתמחה בחינוך לאורח חיים בריא לילדים, ממליצה על שלושה מתכונים לחנוכה בריאותיים וטעימים
לביבות עדשים ומנגולד ללא גלוטן
מצרכים ל-10 לביבות:
- תפוח אדמה בינוני
- 125 גרם עדשים כתומות מושרות כשעה
- 1 בצל
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כף שמן קוקוס
- 1 גזר
- 2 עלי מנגולד טריים
- 1 כף קמח תמי כתום
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מבשלים את תפוח האדמה מועכים אותו לפירה
- מבשלים את העדשים עד להתרככות.
- קוצצים את הבצל, המנגולד והשום ומטגנים אותם קלות במחבת עם שמן הקוקוס
- מגרדים את הגזר בפומפייה ומוסיפים למחבת
- מערבבים בקערה את הפירה, העדשים הכתומות ותערובת הבצל. מוסיפים את הקמח והתבלינים
- יוצרים קציצות עגולות בעזרת הידיים ומניחים על נייר אפייה
- אופים למשך 45 דקות ב-180 מעלות טורבו עד להשחמה
ריבה טבעית
מצרכים:
- 740 גרם שזיפים
- 2 תפוחים
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות סירופ אגבה
- 250 מ"ל מים
הוראות הכנה:
- מכניסים לסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה
- כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (כשעתיים)
סופגניות אפויות עם קרם שוקולד
מצרכים ל-10 סופגניות:
- 250 גרם קמח כוסמין
- 1/2 כף שמרים (5 גרם)
- 2 כפות דבש/סילאן
- 90 גרם חלב סויה
- 30 גרם רסק תפוחים
- 35 גרם שמן קוקוס
- 1/4 כפית מלח
מצרכים לקרם השוקולד:
- חבילת טופו משי
- 250 ג' שוקולד מריר
- 2 כפות חלב סויה
- 1 כפית קקאו
- 1 כפית תמצית וניל
- 2-3 כפות סירופ אגבה
- קורט מלח
הוראות הכנה לסופגניות:
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
- מערבבים בכוס היטב את השמרים, הדבש וחלב הסויה עד להתססה (כ-10 דקות).
- מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים
- לשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע
- מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו
- קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית
- אופים בחום של 180-200 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת צבע שחום
- מוציאים את הסופגניות להתקררות ומזריקים פנימה את קרם השוקולד
הוראות הכנה לקרם השוקולד: טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד שמקבלים קרם חלק.