כשאתם בצפון • מסעדת בשרים עם טעם מיוחד

במיקום ציורי ופסטורלי, הרחק מההמון, תמצאו את מסעדת "זיגל" הכשרה למהדרין בכפר האמנים אניעם ברמת הגולן המציעה חווית בשרים איכותית ומשובחת בניצוח שף המתמחה ביישון ועישון בשרים במעשנת מיוחדת שנבנתה בעבודת יד ♦ אווירה כפרית, יינות ובירות בוטיק איכותיים, משקאות טבעיים ועוד

סטייק אנטריקוט אנגוס מיושן במקום לצד צ'יפס ורוטב צימצורי | צילום: רון שלף
סטייק אנטריקוט אנגוס מיושן במקום לצד צ'יפס ורוטב צימצורי | צילום: רון שלף
כל מה שאתה זקוק לו באינטרנט

הרחק משאון העיר, בכפר האמנים הפסטורלי אניעם שברמת הגולן שוכנת מסעדת הבשרים הכשרה למהדרין "זיגל", מסעדת שף המציעה קולינריה איכותית שמתאימה לכל המשפחה ולכל כיס.

מסעדת זיגל הכשרה למהדרין בהשגחת הרבנות רמת הגולן, (בשר חלק בית יוסף, עוף מהדרין רבנות, ירק חסלט) בבעלותו של השף רותם צרפתי בוגר מכללת רימונים טבריה (סוג 5), ובעל 12 שנות ניסיון וותק בענף המסעדנות מתמחה ביישון ועישון בשרים במעשנת מיוחדת שנבנתה בעבודת יד. גולת הכותרת של המסעדה היא מגוון נתחי הבשרים האיכותיים שנבחרו בקפידה המגיעים בחלקם גם משטחי מרעה מהגולן, לרבות, פריים ריב, נתח קצבים ואנטריקוט אנגוס.

מיקומה המיוחד בלב שדרת כפר האמנים הציורי שמציע מגוון גלריות של צורפים, קדרים, אמנות פלסטית, ציירים, וגלריות וינטג' מקנה תחושה של כפר קטן באירופה הקלאסית שמושך אליו חובבי אמנות ותיירים רבים. עיצוב המסעדה הכפרי והמזמין מתכתב באופן טבעי עם הרחוב הקסום. היא שוכנת במבנה עץ, הריהוט אף הוא מעץ, ואת קירותיה מעטרות תמונות שצייר הצייר האמן זיגל, שעל שמו קרויה המסעדה. המסעדה מצדיעה לתוצרת הגולן המשובחת ומציעה מבחר מוצרים מהגולן כמו: יינות ובירות בוטיק איכותיים, משקאות טבעיים ושמן זית.

 

2562

התפריט המגוון מציע מנות פתיחה כמו: נתחי כבד צלויים שמונחים על חלת שבת וריבת דלעת ביתית במתכון סודי. (69/99 ₪); חציל סינייה, חציל קלוי על הגריל עם בשר טחון וטחינה המוגש עם לחם הבית. (39 ₪); מגוון כריכים, פסטות ומנות עיקריות כמו: קדרת בשר המוגשת בפויקה אישי ומשתנה בהתאם למזג האוויר ומצב רוחו של השף. (79 ₪); גדלים שונים של "זיגבורגר": ההמבורגר המיוחד של זיגל שעשוי מבשר עגל טרי ומוגש עם מגוון תוספות; ומנות הדגל של בשרים מובחרים כמו: נתח קצבים 300 גר' משובחים של הנתח המבוקש ביותר בליווי רוטב צ'ימצ'ורי ביתי. (129 ₪); נתח פריים ריב 400-450 גר' של אנטריקוט עסיסי על העצם עם קונפי שום. (129 ₪); ומיקס בשרים זוגי (1 ק"ג) המוגשים על פלטה חמה שכוללת: סטייק אנטריקוט אנגוס, נתח קצבים, סטייק סינטה ונקניקיות צ'וריסוס. (359 ₪).

לאחרונה בעקבות מסורת תחרות שנתית של אכילת זיגבורגר החלו לאתגר את קהל הסועדים ולהציע בתפריט מנה של 1 קילו המבורגר מבשר עגל טרי, בליווי פטריית פורטבלו, בצל מטוגן, ביצת עין, טבעות בצל וערימת צ'יפס. (199 ₪). הסועד שעמד באתגר בהצלחה מקבל חולצת כבוד עם כיתוב מיוחד. 

זיגבורגר כפול  מבשר עגל איכותי עם בצל מטוגן וביצת עין קרדיט צילום רון שלף 3

השף מהגולן

רותם צרפתי, (34), הוא השף והבעלים של מסעדת הבשרים זיגל בכפר האמנים במושב אניעם. הוא גדל בכפר סבא ולאחר שירותו הצבאי פנה ללימודי מלונאות בהולידי אין טבריה, לימים עבר להתגורר באילת כדי לעשות את הסטאז' במלון הילטון מלכת שבא.

אהבתו למטבח ניכרה עוד משחר ילדותו וכבר אז הוא ידע שירצה לעסוק בזה כשיגדל. לאחר שנה באילת שם גם גמלה בליבו ההחלטה שהוא רוצה להישאר בתחום לתמיד הוא שב לצפון ובשנת 2005 התחתן. במשך חמש שנים עבדו השניים במתחם אירוח כפרי בקיבוץ חוקוק, היא בפן הניהולי בקבלת האורחים ובניהול המשרד, והוא על הפן הקולינרי.

במהלך השנים הללו התנסה צרפתי בסוגי מטבח שונים במגוון מסעדות שף באיזור. הוא אף ניהל מטבחים רבים של חברות קייטרינג ובתי מלון ברחבי הארץ. בשנת 2011 עבר להתגורר במרכז הארץ כשמשפחתו נשארה בצפון וזאת כדי להתמקצע במסעדות מובילות. לאחר שנה החליט לחזור לצפון, והפעם לתמיד בכדי להגשים חלום ישן ולפתוח מסעדה משלו. על חורבותיה של מסעדתו שכנה מסעדת סוזנה, ביסטרו בר שבה אף עבד. המסעדה נשרפה והוא החליט לשכור את המבנה ולפתוח את "זיגל", מסעדת בשרים משובחת כשרה למהדרין שמתמחה ביישון ועישון בשרים במעשנת מיוחדת שנבנתה בעבודת יד.

למה דווקא בישול?

"אני מאוד אוהב להאכיל אנשים ולשמוע את תגובותיהם לאוכל שלי. כמו כן אני אוהב את חדוות היצירה".

איזו מנה אתה גאה להכין?

"חזה מעושן במרינדה של דבש סילאן ושום עם פרחי ברוקולי וכרובית".

איפה אתה בעוד כמה שנים?

"ממשיך לעשות את מה שאני אוהב. לפנק ולארח אנשים, ולהעניק להם את החוויה הקולינרית הטובה ביותר בגולן".

  • במסעדת זיגל מתמחים באירוח קבוצות, ומציעים מגוון תפריטים המתאימים לכל תקציב, ניתן לערוך מגוון אירועי חברה ואירועים פרטיים עד 120 איש.
  • מסעדת הבשרים זיגל, כפר האמנים אניעם, רמת הגולן, שעות פתיחה: א'-ה': 12:00-22:00; ו' ומוצ"ש פתוח לקבוצות בלבד בתיאום מראש. טל': 04-6999855
תגובה אחת
  1. חבר'ה באו לצפון! הנופים כאן הכי יפים בארץ, המעיינות מרהיבים ועכשיו אתם גם בהדרגה מבינים שגם המסעדות מצוינות! (חכו עד שתאכלו במושבוצ, לא תרצו ללכת לאכול בתל אביב יותר) . יש יותר לארץ ישראל מאשר הרדיוס של 30 דק מתל אביב/ירושלים! כמעט סוף שבוע נפלא לכולם!

השארת תגובה