פולנטה חלבית עשירה, רוטב עגבניות פיקנטי ופרמז'ן

מתכון חלבי ומחמם לחורף המתקרב • גם משביע וגם טעים

פולנטה חלבית עשירה, מוגשת עם רוטב עגבניות פיקנטי ופרמז'ן | צילום: חיים אפריאט
פולנטה חלבית עשירה, מוגשת עם רוטב עגבניות פיקנטי ופרמז'ן | צילום: חיים אפריאט
עכשיו באשדוד: דירה החל מ-1.100.000 ש"ח

מצרכים ל 4 מנות // חלבי

לפולנטה

  • חצי חבילת אינסטנט פולנטה סוגת (250 גרם)
  • 2 כפות שמן
  • בצל גדול קצוץ דק
  • שן שום כתושה
  • 3 כוסות ציר ירקות עשיר או מים
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם פרמז'ן מגורר

לרוטב עגבניות פיקנטי

  • 4 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ דק
  • פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 8 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות או פחית גדולה עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
  • חצי כפית סוכר חום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה

  • חופן עלי בזיליקום טרי
  • 50 גרם פרמז'ן מגורר

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת הפולנטה

  1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא זהוב ורך מאוד
  2. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את ציר הירקות, החלב ומלח ומביאים לרתיחה
  3. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את הפולנטה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ
  4. מחזירים לאש וממשיכים לערבב עד להסמכת הפולנטה לדרגה הרצויה
  5. מוסיפים חמאה ופרמז'ן ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול
  6. מחלקים לקערות אישיות, יוצקים רוטב עגבניות פיקנטי מעל, מעטרים בבליזיקום ופרמז'ן מגורד

להכנת רוטב עגבניות פיקנטי

  1. מחממים במחבת שמן זית. מוסיפים בצל ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב ומתרכך לגמרי
  2. מוסיפים פלפל חריף ושום ומטגנים חמש דקות נוספות
  3. מוסיפים את העגבניות, הסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב מביאים לרתיחה
  4. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים 30 – 40 דקות עד להצטמצמות הרוטב
  5. טועמים ומתקנים תיבול

באדיבות תום פרנץ ל'סוגת' המשיקה אינסטנט פולנטה 

השארת תגובה