דג במילוי בטטה על סלט עלים ופלפלים קלויים

מנת דגים מתוחכמת ואלגנטית המתאימה כמנת פתיחה בחג או בשבת ♦ טיפ של השף סער רפאל ממסעדת כדיתא: "כשאני מכין דגים, הכי חשובה לי הטריות והאיכות שלהם"

גלילות פילה לברק במילוי בטטה | צילום: יסמין ואריה
גלילות פילה לברק במילוי בטטה | צילום: יסמין ואריה

גלילות פילה לברק במילוי בטטה על סלט עלים ופלפלים קלויים

 

מרכיבים עבור – 4 מנות:

  • 4 יחידות פילה לברק נקי מעצמות
  • 2 יחידות בטטה קלופות חתוכות לקוביות
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 3 פלפלים קלויים קלופים
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • חצי לימון

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את קוביות הבטטה במלח, פלפל, שמן זית ורוזמרין ואופים בתנור עד כדי ריכוך
  2. מתבלים את פילה הלברק בשמן זית מלח ופלפל נגלגל כך שהעור יהיה כלפי חוץ ובעזרת קיסם נחבר את הקצוות נמלא את החלל שנוצר בקוביות הבטטה ונניח על מגש מרופד בנייר אפייה משומן ונצלה בתנור בחום של 200 מעלות כ- 12 דקות
  3. נחתוך לרצועות את הפלפלים ונניח בקערה
  4. נוסיף את הפטרוזיליה נתבל בשמן זית מיץ לימון ומלח גס
  5. בצלחת הגשה נניח את הדגים ולצידם את סלט הפלפלים הקלויים ופלח לימון

» המתכון באדיבות השף סער רפאל ל-"יינות ביתן"

 

השארת תגובה