אופים עם ארז קומרובסקי לסוגת: לחם במילוי כרובית

שדרגו את הלחם הלבן או החום שאתם צורכים ביום ויום והפתיעו את המשפחה בלחם ממולא

 

רשימת מרכיבים

חומרים ל-2 כיכרות לחם:

  •  1 קילו קמח לחם סוגת, אפשר להחליף חלק קטן מהקמח בקמח כוסמין
  •  30 גרם שמרים טריים
  • 650-700  גרם מים קרים
  •  1½  כף מלח
  • ⅓  כוס שמן זית
  • 3  כפות עלי זעתר טריים
  • 3-4  בצלים קצוצים דק

    למילוי:

  • 4 כרוביות קטנות
  • מעט שמן זית
  • מלח ים גס

אופן ההכנה

  1. מכינים את הכרוביות: לאחר שטיפה יסודית, חותכים את הכרוביות ל 2-4 חלקים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזליפים שמן זית ומפזרים מלח גס. צולים בתנור כ-20 דקות עד להזהבה, מוציאים ומניחים בצד. בינתיים מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד שהם זהובים מאד, בצבע חום כהה.
  2. מכינים את הבצקמנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים שמרים ומערבבים. מוסיפים את המים ולשים במשך 6 דקות. מוסיפים בצל מטוגן, עלי זעתר, מלח ושמן זית ולשים כ-5 דקות נוספות במהירות גבוהה.
  3. משמנים קערה בשמן זית ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה במשך כשעתיים. במהלך ההתפחה מוציאים את האוויר מהבצק 2-3 פעמים.
  4. מחממים תנור ל 230 מעלות.
  5. מלהיטים על הכיריים סיר ברזל כבד ומסירים אותו מהאש כשהוא חם מאד. מניחים מחצית מהכרוביות הצלויות בתחתית הסיר ועליהן מניחים בזהירות (שלא להוציא ממנו את האוויר) מחצית מהבצק. מכסים, ומכניסים לתנור החם למשך 35-40 דקות. חוזרים על אותה פעולה עם שאר חומרי המילוי והבצק.
  6. מוציאים את הסיר מהתנור והופכים על צלחת הגשה. מקשטים בעלי זעתר טריים ומגישים עם טחינה גולמית.

 

 

 

השארת תגובה