עוף טוב מציעה מתכון לעוף עסיסי בתנור עם רוטב חמוץ מתוק של תפוזים. מנה עיקרית נהדרת, שהולכת כמעט עם כל תוספת ומתאימה מאד לסעודה מפסקת.
- העופות של 'עוף טוב' גדלו ללא אנטיביוטיקה, ומוצריה הם היחידים עם הסימון הירוק של משרד הבריאות
עוף עם תפוזים
8 מנות | באדיבות FOODY | מתכון: נעמה פלד
מצרכים:
- 10 שוקי עוף בינוניות, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 2 בצלים בינוניים
- 2 ראשי סלרי גדולים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
- 2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
- 4 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים למטבעות
- 2 תפוזים בינוניים לא קלופים, חתוכים לפרוסות דקות
למשרה:
- 4 שיני שום כתושות
- 4 כוסות יין לבן חצי יבש
- 4 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
- 2 כפות דבש
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 8 כפות שמן זית
- 2 כפיות שטוחות מח דק
- 1 כפית פלפל שחר גרוס
- 1 כוס צימוקים בהירים
לאפייה:
- ½ כוס מים
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את חומרי המשרה.
- מכניסים למשרה את חלקי העוף ואת הירקות ומערבבים היטב, כך שהעוף והירקות יהיו מצופים לגמרי. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות או אפילו ללילה שלם.
- מסדרים בתבנית חסינת חום את הירקות ועליהם מניחים את חלקי העוף. יוצקים מעל את המשרה .מוסיפים את המים, ומכסים בנייר אפייה ומעליו ברדיד אלומיניום. אופים שעה בתנור.
- מסירים את הכיסוי והופכים את העוף כשהעור כלפי מעלה.יוצקים מהנוזלים על העוף ואופים עוד 30 דקות עד השחמה.
- מגישים עם אורז או עם תפוחי אדמה אפויים.
מילה של נעמה: אם נשאר לכם הרבה רוטב, שפכו אותו לקלחת לפני ההגשה וצמצמו אותו על אש קטנה עד הסמכה. יוצקים את הרוטב על העוף ומגישים. מעדן!