סעודה מפסקת: עוף עם תפוזים בתנור

'עוף טוב' מציעה מתכון למנה עיקרית בארוחה המפסקת: עוף עם תפוזים בתנור • באדיבות FOODY | מתכון: נעמה פלד

עוף בתפוזים | צילום: נמרוד סונדרס
עוף בתפוזים | צילום: נמרוד סונדרס

עוף טוב מציעה מתכון לעוף עסיסי בתנור עם רוטב חמוץ מתוק של תפוזים. מנה עיקרית נהדרת, שהולכת כמעט עם כל תוספת ומתאימה מאד לסעודה מפסקת.

  • העופות של 'עוף טוב' גדלו ללא אנטיביוטיקה, ומוצריה הם היחידים עם הסימון הירוק של משרד הבריאות

עוף עם תפוזים

8 מנות | באדיבות FOODY | מתכון: נעמה פלד

מצרכים:

  • 10 שוקי עוף בינוניות, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 ראשי סלרי גדולים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
  • 4 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים למטבעות
  • 2 תפוזים בינוניים לא קלופים, חתוכים לפרוסות דקות

למשרה:

  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 כוסות יין לבן חצי יבש
  • 4 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 8 כפות שמן זית
  • 2 כפיות שטוחות מח דק
  • 1 כפית פלפל שחר גרוס
  • 1 כוס צימוקים בהירים

לאפייה:

  • ½ כוס מים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גדולה את חומרי המשרה.
  3. מכניסים למשרה את חלקי העוף ואת הירקות ומערבבים היטב, כך שהעוף והירקות יהיו מצופים לגמרי. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות או אפילו ללילה שלם.
  4. מסדרים בתבנית חסינת חום את הירקות ועליהם מניחים את חלקי העוף. יוצקים מעל את המשרה .מוסיפים את המים, ומכסים בנייר אפייה ומעליו ברדיד אלומיניום. אופים שעה בתנור.
  5. מסירים את הכיסוי והופכים את העוף כשהעור כלפי מעלה.יוצקים מהנוזלים על העוף ואופים עוד 30 דקות עד השחמה.
  6. מגישים עם אורז או עם תפוחי אדמה אפויים.

מילה של נעמה: אם נשאר לכם הרבה רוטב, שפכו אותו לקלחת לפני ההגשה וצמצמו אותו על אש קטנה עד הסמכה. יוצקים את הרוטב על העוף ומגישים. מעדן!

השארת תגובה