ארבעה מתכונים שאתם חייבים להכין לחג

אורז פרסי חגיגי, סופרם עוף עם לוביה ושמן שום אורגנו, פילה דג עם קרם עגבניות שרי ופלפל אדום קונפי ותאנים ממולאות מרציפן ברוטב חמאת רוזטה

אורז פרסי חגיגי של סולתם | צילום: גל בן זאב
אורז פרסי חגיגי של סולתם | צילום: גל בן זאב

אורז פרסי חגיגי

מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

רשימת חומרים לעוגת אורז בקוטר 24 ס״מ:

  • 1 קילו פרסי קלאסי
  • 3-4 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • ¾ כוס שמן (אני משתמשת בשמן זית עדין)
  • 10 חוטי זעפרן
  • 2 כפות גדושות מלח

אופן ההכנה:

  1. משרים את האורז במי ברז למשך כשעה. מסננים ושוטפים היטב.
  2. מערבבים זעפרן בקערית עם 2 כפות מים רותחים ומשהים ל-10 דקות.
  3. בסיר גדול מרתיחים כמות גדולה של מים עם 2 כפות מלח בסיר גדול ומבשלים את האורז כמו שמבשלים פסטה במשך 7 דקות. מסננים.
  4. יוצקים את השמן לאותו סיר, מוסיפים מי זעפרן ומביאים לרתיחה קלה. מנענעים את הסיר כך שהשמן יצפה גם את דפנות הסיר.
  5. מסדרים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה ומסדרים מעליהם את האורז . מניחים לארוז להישאר כמו שהוא, לא מהדקים ולא משטחים.
  6. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים באורז "ארובות" לכל אורכו כדי לאפשר לאדים להשתחרר, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים 10 דקות מעל להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות נוספות.
  7. טובלים את תחתית הסיר במים קרים על מנת לנתק מן התחתית את שכבת התהדיק – שכבת תפוחי האדמה והאורז השחומים שבתחתית.
  8. מניחים מגש או צלחת הפוכה על גבי הסיר והופכים בבת אחת. מרימים בזהירות את הסיר ליצירת עוגת אורז שלמה.

סופרם עוף עם לוביה ושמן שום אורגנו

מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 2 חזה עוף שלמים מקוצבים לסופרם (חזה עוף עם קצה הכנף – לֹבקש מהקצב)
  • מלח אטלנטי לפי הטעםֿ
  • פלפל שחור רוס לפי הטעם
  • צרור לוביה

לשמן שום ואורגנו:

  • ½ כוס שמן זית
  • 6 שיני שום קטנות וקלופות
  • 3 ענפי אורגנו
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. בעזרת חוט קשירה קושרים את העוף כך שקצה החזה מקופל פנימה כלפי אמצע הנתח.
  2. במחבת מחממים שמן זית, מתבלים את העוף במלח ופלפל וצולים על להבה גבוהה עד שמזהיב מכל הצדדים.
  3. מנמיכים להבה, סוגרים עם מכסה ומניחים לנתח להיצלות בשלמותו.
  4. בינתיים, מבשלים את הלוביה בישול מהיר במי מלח רותחים, עוצרים את הבישול במי קרח.
  5. מבשלים שמן שום ואורגנו: בקלחת קטנה על להבה נמוכה מאוד מבשלים את כל המצרכים עד ששיני השום מתרככות.
  6. בהגשה: מסדרים את הלוביה סביב נתחי העוף, מושחים את כל המוצרים בשמן שום ואורגנו ומגישים.
צילום: גל בן זאב

פילה דג עם קרם עגבניות שרי ופלפל אדום קונפי

מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 4 יחידות פילה לברק חתוך לחצי לרוחב
  • שמן זית לפי הצורך
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב:

  • ¼ קילו עגבניות שרי אדומות ומתוקות
  • 2 שיני שום קלופות
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף רוטב אריסה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקונפי:

  • 12 יחידות פלפלוני סוויט בייט אדומים
  • 8 יחידות שיני שום קלופות
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. לקונפי: בקלחת קטנה מבשלים את כל המרכיבים עד ששיני השום והפלפלונים מתרככים.
  2. לרוטב: מבשלים במחבת את כל הרכיבים, כשהעגבניות מבושלות טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקרם חלק מאוד. אם יש צורך, מסננים בעזרת מסננת.
  3. לקראת ההגשה צולחם את הדג: מחממים שמן זית בסוטאז׳, מניחים את פיסות הדג על הצד של העור, כך שהעור כלפי המחבת והבשר כלפי מעלה.
  4. מתבלים וצולים על להבה בינונית עד שצבע הבר מתחיל להשתנות ללבן אטום.
  5. מוציאים מן הסוטאז׳ ומניחים בצד.
  6. מוסיפים למחבת את קרם העגבניות, מביאים לסף רתיחה.
  7. הופכים את נתחי הדג פנימה כך שהבשר יהיה כלפי הרוטב ואילו העור הפריך כלפי מעלה.
  8. מפזרים בין פיסות הדג את קונפי הפלפלים ומגישים.
צילום: גל בן זאב

תאנים ממולאות מרציפן ברוטב חמאת רוזטה

מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 12 תאנים בשלות ויפות
  • 100 גרם מרציפן משובח
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות גדושות סוכר דמררה
  • 4 כפות סירופ רוזטה
  • גרידת ליים
  • חופן עליי נענע טריים
  • חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

  1. חותכים איקס על פני כל תאנה, במרכז האיקס מניחים תלולית מרציפן.
  2. מחממים במחבת את החמאה, הסוכר והרוזטה, מביאים לסף רתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התאנים הממולאות.
  4. צולים את התאנים בתוך נוזל הרוטב.
  5. מסירים מעל האש, מפזרים מעל פיסטוק קצוץ, גרידת ליים ועליי נענע ומגישים מיד.
השארת תגובה