טעים וחגיגי: גולאש הונגרי מעולה לחג

לכבוד החג "נפטון" מציעה מתכון נהדר להכנת גולאש הונגרי חגיגי באדיבות המתכונאית אריקה לוי

גולאש הונגרי | צילום: PIXABAY
גולאש הונגרי | צילום: PIXABAY

מצרכים:

  • 1.5 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, אסאדו וכד'), חתוך לקוביות בינוניות
  • 1- 2 פלפלים (ירוק, אדום או צהוב), חתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 – 1 כפית פלפל שחור של "נפטון"
  • 3 – 4 כפות פפריקה מתוקה של "נפטון"
  • שיניים קלופות מראש שום שלם
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1/2 – 1 כוס מרק (ירקות/עוף/בשר)
  • 1 כוס יין אדום יבש או חצי יבש
  • 1/2 כוס עגבניות מרוסקות איכותיות

** גיוון: להחליף חלק מהפפריקה בפפריקה מעושנת או בפפריקה חריפה של "נפטון". מי שאוהב יכול להוסיף גם 1/2 כפית זרעי קימל של "נפטון"

אופן ההכנה:

• לחמם סיר בינוני-גדול. להוסיף שמן. לטגן ולהשחים את הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים. להוציא לקערה
• באותו סיר לטגן את הבצל (להוסיף עוד שמן אם צריך). להוסיף את הפלפלים והשום ולטגן עד שהם מתחילים להתרכך. להוסיף את העגבניות ואת התבלינים, ולטגן עוד 2 – 3 דקות
• להוסיף את הבשר (כולל הנוזלים שיצאו מהם), ולערבב. להוסיף יין ומרק. על הנוזלים לכסות את הבשר ועוד קצת. אם חסרים נוזלים, להוסיף עוד מעט מרק או מים
• להביא לרתיחה ולטעום את הנוזלים. אם חסר מלח או תיבול – לתקן תיבול
• לכסות את הסיר, להנמיך להבה ולבשל מכוסה במשך שעתיים וחצי, עד שהבשר רך

הערות:

• אפשר ואף רצוי להכין מראש. לחמם על אש נמוכה
• אפשר להקפיא
• אפשר להוסיף, בשעה האחרונה, קוביות של תפוחי אדמה. לא להקפיא עם תפוחי האדמה
• אפשר להגיש עם ניוקיס, שהוכנו בנפרד

"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספת של מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל. הדור הרביעי למייסד החברה (שעלה ב-1980), פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.

השארת תגובה