חדש בירושלים" 'המסילה' – חלבית יוונית מהודרת

סגנון יווני עם סטייל חדשני: מסעדת המסילה, נפתחה והיא ממוקמת על פסי הרכבת במתחם התחנה הראשונה בירושלים • המסעדה מעוצבת בסגנון חדשני ופסטורלי והתפריט מתבסס על המטבח היווני במגוון רחב של מאכלים

בשורה קולינרית מרגשת מירושלים: לאחר תקופה ממושכת שהבירה הייתה רדומה בעקבות משבר הקורונה, החליטה קבוצת יזמים להעיר את ירושלים עם מסעדה חדשה באווירה צעירה ומרעננת ובסגנון יווני עם סטייל חדשני. מסעדת המסילה, נמצאת על פסי הרכבת במתחם התחנה הראשונה בירושלים, מתחם שהפך מזמן למקום בילוי עם מסעדות כשרות.

המסילה, היא מסעדה חלבית בכשרות "רבנות ירושלים מהדרין" בסגנון יווני בשילוב ים תיכוני. התפריט מתבסס על המטבח היווני במגוון רחב של מאכלים. ייחודיות המקום ניכרת בעיקר באווירה ובאוכל: המסעדה מעוצבת בסגנון חדשני ופסטורלי, עם מקומות ישיבה מרווחים. ב מרכזה: בר ושולחנות ואווירה, וביניהם מתחם מקורה – ה"אקווריום", המשקיף לגינה בחוץ ויש בו טבון שבו נאפים מידי יום מאפים טריים. בנוסף, יש מקומות ישיבה בחוץ במרחב הפתוח שמוקף בגינון הפסטורלי. גג המסילה המשקיף לנוף ירושלמי קסום – מיועד לאירועים.

מאיטליה דרך אנגליה ועד לירושלים

השף נדב כהן שמוביל את המסילה מתמחה בעיקר במטבח חלבי ודגים. את הניסיון במטבח צבר בלונדון, שם שהה כמעט 14 שנה. "התחלתי לעבוד בעסק המשפחתי במסעדות בלונדון, לא ידעתי שה ניסיון הזה ישפיע עלי כל כך ויקבע את גורלי העתידי" אומר כהן.

בתחילת דרכו עבר השף תהליך: לימוד וצבירת ניסיון אצל גדולי המשפיעים בעולם בתחום הקולינריה שחשפו אותו לאהבת המטבח, לריחות ולטעמים. "הם אלה שהובילו אותי לבחירה המקצועית והייעוד שלי בחיים", מסביר כהן. באיטליה, עבד במסעדה של ולנטינו רוסי, באנגליה שימש כשף בפנימייה לאנשי האצולה האנגלית Hill tha on Harrow ובנוסף עבד אצל השף הידוע גורדון רמזי שם חווה חוויות שקורות "רק פעם בחיים", דרכם הבין את הקשר בין החיים למטבח והאוכל מצד אחד, ואת ההתמקצעות בתחום זה מאידך.

אחרי מסע ארוך בעולם החליטו כהן ומשפחתו לחזור לארץ, ומאז הוא תומך בכמה פרויקטים בתחום המסעדות. בין היתר סייע להקים חמש מסעדות ברחבי הארץ, ומצודתו צופה על מיזמים קולינריים נוספים ומרגשים.

בשנים האחרונות נסע השף ליוון כדי להשתלם בנפלאות המטבח היווני, בהמשך שילב את ניסיונו במטבח החלבי יחד עם המאכלים היווניים המסורתיים, ועם נגיעות ים תיכוניות. וכך, מלבד המנות הרגילות בתפריט – בכל יום מוגשות מנות מיוחדות "מנות הספיישל של השף". התפריט המגוון כולל את מנת פתיחה צזיקי פטריות יער- מיקס פטריות מוקפצות עם מנגולד המוגש עם צזיקי כבשים, דניס מרידס – דג מטוגן המוגש עם ירקות אפויים ומגוון רחב של מאכלים מהמטבח היווני המיוחד.

  • כשרות: רבנות ירושלים מהדרין
  • כתובת: מתחם התחנה הראשונה, רחוב דוד רמז, ירושלים.

 

תגובה אחת
  1. מה שעות הפתיחה של מסעדת המסילה,האם מזמינים מקומות מראש ובאיזה מספר טלפון?

השארת תגובה