מפתיעים במטבח: מתכוני קיץ קלילים וטעימים

מתכוני קיץ מאת מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות "סולתם" • סלט ירוק עם נקטרינות וקרוטונים, שקשוקה, פאד סי יו, סלט אבטיח וגבינת חלומי וברד פודינג שזיפים

סלט ירוק עם נקטרינות וקרוטונים - מאיה דרין שפית | צילום: גל בן זאב באדיבות סולתם
סלט ירוק עם נקטרינות וקרוטונים - מאיה דרין שפית | צילום: גל בן זאב באדיבות סולתם

סלט ירוק עם נקטרינות וקרוטונים

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 1 ראש חסה סלנובה
  • 1 ראש חסה קיסר
  • 1 צרור ארוגולה
  • שפע עשבי תבלין שאוהבים
  • 4 נקטרינות פרוסות דק
  • 4 פרוסות לחם
  • שמן זית לפי הצורך
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לקרוטונים:

  • 4 פרוסות לחם
  • מעט שמן זיתֿ
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

  • ¼ כוס חומץ תפוחים
  • מעט מיץ לימון
  • ¾ כוס שמן זית עדין
  • 1 כף דבש
  • 1 כף גדושה חרדל משובח
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. לקרוטונים: בוצעים פיסות מן הלחם, פורסים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור, בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-8 דקות עד שמזהיב.
  2. לרוטב: מערבבים את כלך מרכיבי הרוטב, מתקנים תיבול
  3. הרכבת הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומפזרים מעל קרוטונים.

שקשוקה

רשימות חומרים ל-4 מנות:

  • 8 ביצים
  • 4 עגבניות קטנות אדומות ובשלות או 16 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
  • 2 יחידות פלפל שושקה חתוך לפרוסות דקות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס רוטב עגבניות חלק (כמו זה שנמכר בבקבקוי זכוכית)
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • פפריקה לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את השום
  2. מוסיפים למחבת את העגבניות והפלפלים ומבשלים על אש קטנה כ-8 דקות.
  3. מוסיפים רוטב עגבניות וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
  4. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל, יוצרים שקערוריות בתוך הרוטב ויוצקים פנימה, בתוך כל שקערורית – ביצה. מתבלים את הביצים במלח ופלפל.
  5. מבשלים על להבה נמוכה על למידת העשייה הרצויה

פאד סי יו

רשימות חומרים:

  • 400 גרם אטריות אורז רחבות או שבבי אטריות אורז
  • 3 כפות שמן
  • 250 גרם סינטה או שייטל פרוסים דק דק
  • 1 חבילת ברוקומיני
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 3 גבעולי בצל ירוק (חלק לבן בנפרד וחלק ירוק בנפרד) קצוצים
  • חופן עליי תרד צעירים
  • 2 כפות סויה בהירה
  • 1 ו-1/2 כפות רוטב סויה כהה מתוקה
  • 1 כפית סוכר חום

אופן ההכנה:

  1. משרים את האטריות במים רותחים, ללא בישול למשך כ-5 דקות. מסננים.
  2. מחממים שמן בווק על אש גבוהה, מוסיפים את נתחי הבקר ומקפיצים עד שנצרבים. מוסיפים את האטריות, הירקות, השום והג׳ינג׳ר, סויה בהירה, סויה כהה וסוכר חום.
  3. מטים את הווק לכיוון האש בזווית כדי שהאש תיכנס לווק ליצירת עישון קל.
  4. ממשיכים להקפיץ על להבה גבוהה במשך דקותיים על מנת ליצור חריכה קלה של האיטריות.
סלט אבטיח וגבינת חלומי – מאיה דרין שפית | צילום: גל בן זאב

סלט אבטיח וגבינת חלומי

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 20 פרוסות אבטיח
  • 20 פרוסות גבינת חלומי
  • 2 כוסות קוביות מלון קטנות
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • 2 מלפפונים פרוסות דק
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
  • שפע עליי תבלין
  • שמן זית לפי הטעם
  • מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
  • מלח אטלנטי לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים על להבה חזקה מחבת פסים יבשה ונקייה, משמנים במעט שמן זית ומספיגים שאריות שומן.
  2. צורבים עליה את פרוסות החלומי כך שיווצרו פסים של חריכה על פני הגבינה.
  3. מסדרים על צלחות הגשה רחבות את פרוסות האבטיח, עליהן את פרוסות החלומי.
  4. מסדרים מסביב ומעל את כל המרכיבים.
  5. מתבלים בשפע שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים מיד.

ברד פודינג שזיפים

רשימת חומרים לכ-4 מנות:

  • 4 יח' בריוש או 4 פרוסות עבות של חלה מתוקה וטובה
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 1 מיכל שמנת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 חלמונים
  • קורט קינמון
  • 6 שזיפים פרוסים דק

לציפוי:

  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות סוכר דמררה

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הלחם לפרוסות ומברישים בחמאה מומסת.
  2. מסדרים בתבנית אינגליש רחבה ומשומנת.
  3. בין פרוסות הלחם משבצים בנדיבות פרוסות שזיפים
  4. מערבבים יחדיו שמנת, סוכר, ביצים, חלמונים ומעט קינמון ויוצקים על פרוסות הלחם
  5. מניחים בצד למשך כ-10 דקות.
  6. מפזרים מעל פיסות חמאה וסוכר דמרהה
  7. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-20 דקות עד שמזהיב עד מאוד.
השארת תגובה