חודש האפרסק עם מתכונים מיוחדים

חזה עוף עם סלט אפרסק_קרדיט Teka Studio
חזה עוף עם סלט אפרסק_קרדיט Teka Studio

בשנת 1982 קבעה הכרזה נשיאותית רשמית שהוציא הנשיא האמריקאי דאז רונלד רייגן כי מאחר ואפרסקים הם תוספת מרעננת ומזינה לתזונת האומה שמחזקת את כלכלת ארה"ב הוא קורא לאנשי ארצות הברית לשלב את הפרי המזין בתזונתם. הי רייגן – קיבלנו. כמה חודשים לאחר שיצא לשווקים, עם התמתנות מחירי האפרסק ורגע לפני שיעלם מחיינו שוב לשנה נוספת – משלבי אפרסק בקינוח ואף במנה העיקרית

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק  של החברה

חזה עוף עם סלט אפרסק

רכיבים

2 חזה עוף

1 אפרסק

1 לימון

1 עגבנייה

¼ בצל אדום

1 צ'ילי ירוק

עלי נענע

מלח

שמן זית

הוראות הכנה:

לסלט האפרסק, קלפו וקצצו את האפרסק. הוסיפו גם עגבנייה קצוצה, בצל אדום, נענע טרייה וצ'ילי. ערבבו עם קורטוב שמן זית, קורט מלח ומיץ מחצי לימון.

צלו את חזה העוף על אש נמוכה בערך 8 דקות מכל צד על מנת שהנתחים יתבשלו בפנים מבלי להישרף בחוץ. פרסו את העוף הגישו לצד סלט האפרסק.

אפרסקים בגריל על מצע מסקרפונה וניל

רכיבים

2 אפרסקים

15 גרם חמאה

100 גרם גבינת מסקרפונה

½ תרמיל וניל

20 מ"ל שמנת מתוקה

עלי נענע

הוראות הכנה

מערבבים היטב מסקרפונה עם זרעי תרמילי הווניל והשמנת (ללא הקצפה) להכנת קרם המסקרפונה.

חותכים אפרסקים לשניים וצורבים על הגריל עם כפית חמאה, עד שהם זהובים. מגישים את האפרסקים על מצע נדיב של קרם מסקרפונה, ומקשטים בכמה עלי נענע.

השארת תגובה