בריא וללא טיגון: מתכון לפלאפל אפוי עם טחינה

למרות שישראל אינה ארץ מולדתו של הפלאפל והוא הומצא במצריים העתיקה בגרסת פול, אי אפשר להתעלם מהעובדה שקציצת החומוס שמטוגנת בשמן עמוק, היא אחד מנכסי האוכל החזקים בישראל אם לא החזקה ביותר • למרות שאנחנו לא זקוקים לתזכורות בתחפושת של ימים בינלאומיים כדי לאכול פלאפל, אבל יום הפלאפל הבינלאומי הנחגג ב- 12 ביוני, הוא סיבה מספיק טובה לתת לו את הכבוד הראוי ולעלות אותו לסדר היום הקולינארי

פלאפל אפוי | צילום: יח"צ Beko
פלאפל אפוי | צילום: יח"צ Beko

לכבוד יום הפלאפל הבינלאומי Beko מותג מכשירי החשמל לבית, חולק איתכם מתכון בריא ללא טיגון של פלאפל אפוי עם טחינה.

מצרכים:

  • 400 גר' חומוס מושרה
  • 80 גר' בצל
  • 1 שן שום
  • 20 גר' פטרוזיליה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 3 גר' כמון טחון
  • 3 גר' כוסברה יבשה טחונה
  • 3 גר' אבקת בצל
  • 20 גר' קמח רב תכליתי
  • 35 גר' קמח חיטה מלאה
  • מעט שמן זית

אופן הכנה:

– מחממים תנור ל200 מעלות
– שוטפים ומסננים את החומוס, שמים במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד למרקם גס
– מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, מיץ לימון ותבלינים
– מפעילים את התערובת במעבד המזון עד שהיא טחונה היטב
– יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוזי מלך
– מעבירים את הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
– אופים למשך 20-25 דקות
– מגישים לצד רוטב טחינה

בתאבון!

השארת תגובה