בלי בשר: המבורגר משעועית שחורה והמבורגר מסלמון עם חומוס עדשים

מתכונאים ושפים עובדים קשה, כדי למצוא חלופות טעימות בתוך הלחמנייה לקציצת הבשר והרשת מוצפת במתכונים אלטרנטיביים • לכבוד יום ההמבורגר, מציע Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, שני מתכוני המבורגרים מפתיעים שתוכלו להכין בבית

המבורגר משעועית שחורה  צילום: יח"צ Beko
המבורגר משעועית שחורה צילום: יח"צ Beko

יום ההמבורגר שמצוין ב – 28.5, אמנם נחשב ליום חג בארצות הברית, יבשת ההמבורגרים, אבל נחגג ברחבי העולם וכמובן גם בישראל. אחד המאכלים הכי פופולאריים, עבר שינוי בשנים האחרונות. הקציצה בלחמנייה בליווי חסה, עגבנייה ומיונז וקטשופ למי שאוהב, עדיין נחשבת לאחד מהמאכלים הפופולאריים במאה האחרונה, אבל אי אפשר להתעלם מהעבודה שההמבורגר עבר שינוי והתאים את עצמו גם למי שפחות מתחבר לבשר.

המבורגר משעועית שחורה

מצרכים:

  • 500 גרם שעועית שחורה מבושלת ושטופה
  • 50 גר' שמן צמחי
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 פלפל ירוק גדול חתוך דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 גר' אגוזי קשיו קלויים
  • 120 גר' גבינת פטה מפוררת או גבינת קוטג'
  • 1 ביצה
  • 90 גר' פירורי לחם
  • מלח ופלפל גרוס
  • גבינה לפי הטעם, למשל צ'דר או גבינה שוויצרית
  • 4-6 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה
  • רטבים לפי הטעם: קטשופ, מיונז, ברביקיו
  • תוספות לפי הטעם: למשל חסה, בצל, מלפפון חמוץ

אופן ההכנה:

– מחממים מחבת עם 2 כפות שמן
– מוסיפים בצל, פלפל ירוק ושום ומטגנים במשך 5 דקות
– מעבירים את התערובת לקערה גדולה
– גורסים את אגוזי הקשיו במעבד מזון
– מוסיפים את אגוזי הקשיו הגרוסים לתערובת
– שמים את השעועית במעבד המזון ומפעילים בפולסים עד שהשעועית קצוצה
– מעבירים לקערת התערובת ומערבבים בעדינות לאיחוד
– מוסיפים ביצה ופרורי לחם, מתבלים ומערבבים
– יוצרים 6-8 קציצות מתערובת השעועית
– מחממים כפית שמן במחבת בחום בינוני, צולים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים
– מעבירים ללחמנייה, מוסיפים גבינה ותוספות לפי הטעם.

מיני המבורגר סלמון עם חומוס ועדשים | צילום: Beko

מיני המבורגרים מסלמון עם חומוס עדשים

מצרכים:

  • 180 גר' סלמון טרי
  • 150 גר' בצל ירוק
  • 150 גר' פלפל ירוק
  • 2 חלבונים
  • 1 כף שמן זית
  • 190 גר' עדשים
  • מיץ מחצי לימון
  • 60 גר' פירורי לחם
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

– קוצצים את הסלמון במעבד מזון ומעבירים לקערה
– קוצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הסלמון
– מתבלים במלח ופלפל
– מוסיפים לתערובת את החלבונים ופירורי הלחם ומערבבים הכל יחד
– מחממים כף שמן זית על מחבת
– יוצרים מהתערבות קציצות קטנות וצולים
– חותכים את הפלפל הירוק וצולים קלות
– טוחנים את העדשים ומוסיפים להם מיץ לימון, שמן זית ומלח
– מורחים את ממרח העדשים על לחם ומעליו מניחים את קציצת הסלמון
– מקשטים עם הירקות הצלויים

השארת תגובה