היינן של יקב רמת הגולן בחר את היין בשבילכם לחג

ליקב רמת הגולן ארבע סדרות עם מגוון של זנים וסגנונות: הר חרמון, גולן, גמלא וירדן • אילו שני יינות שיפארו את שולחן החג שלכם?

יקב רמת הגולן הוא הראשון שקם ברמת הגולן, הוא נוסד ב- 1983 על ידי 8 קיבוצים ומושבים. מיום ההקמה ועד היום, ממשיך היקב להעמיק ולהטביע את חותמו בעולם היין הישראלי. הקמתו שינתה את מפת היין המקומי ותפיסת האיכות בתודעת הצרכן הישראלי.

לדברי ויקטור שונפלד, היינן הראשי של היקב, "הידע שלנו על אזור רמת הגולן מתפתח כל הזמן, אנשי הכרמים והייננים מאפשרים לנו הזדמנויות לייצר סוגים וסגנונות שונים של יין. כל יין שאנו עושים הוא חלק מפאזל, הוורסטיליות של האזור נדירה בעולם היין, כך שהפאזל הזה מורכב באופן מיוחד. ככל שאנו לומדים, האמונה שלנו בפוטנציאל העצום של רמת הגולן כאזור גידול יין מעולה רק הולכת ומתחזקת. ליין יש תחושה של מקום. אפשר לחוש את האזור ממנו הגיע בטעם, בריח ובצבע. ביין אצורים תרבות המקום, השפה, הריחות והאנשים".

ליקב כ- 6,300 דונם של כרמי יין מניבים, נכון להיום, ליקב רמת הגולן 19 זנים נטועים, שביניהם החלקה הוותיקה ביותר שרדונה כרם אודם. הכרמים מחולקים ל- 456 חלקות ותת חלקות.

היינות המומלצים לחג הפסח

גמלא סירה 2017

גמלא סירה 2017 מציג ארומות של דובדבן, פטל ושזיף, לצד ניחוחות של טבק, תה שחור, אדמה, עשן ועץ אלון צרפתי. זהו סירה בעל גוף מלא ומלא טעם.

גמלא סירה 2017 מוכן לשתייה עם שחרורו, ויישמר במיטבו במשך חמש עד שבע שנים מהבציר.

יין ואוכל

היין משתלב נהדר לצד צלעות בקר מעושנות, כתף כבש צלויה עם מרווה ורוזמרין, או גבינות קשות מיושנות כמו גרוויר או צ'דר.

על ייחודיות שנת בציר 2017

למרות התחלה מבטיחה של החורף שקדם לעונת 2017, עם דצמבר קר ורטוב במיוחד, הרי שעונת הגשמים הסתכמה ב- 82% בלבד מהממוצע הרב שנתי. ההיעדר של גשם חורף מאוחר, הביא לצימוח מאופק של גפנים ונוף עלים פתוח לחדירת אור ואוויר. לאחר אביב ממוצע, חודש יולי היה חם מהרגיל, עם טמפרטורות יומיות הגבוהות ב-2 מעלות צלסיוס מהממוצע. לשמחתנו, מזג אוויר טיפוסי לעונה זו חזר באוגוסט והיעדר אירועי מזג האוויר קיצוניים הוביל להבשלה יפה ומהירה יותר מהרגיל. בסופו של דבר, בציר 2017 נמשך 11 שבועות בלבד, והיה לעוד בציר באיכות מעולה.

גמלא סירה 2017 מיוצר מענבי סירה הגדלים בכרמים אשר ברמת הגולן הקרירה. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי למשך 12 חודשים.

נתונים אנליטיים:

  • % אלכוהול 14.5
  • חומצה כללית (גרם/ל') 5.9
  • pH 3.51
  • מתיקות יבש

על אזור הגידול

הגליל הוא אזור הגידול הצפוני ביותר בישראל ונחשב הטוב ביותר לגידול ענבי יין. בתוך אזור גידול זה, רמת הגולן היא החלק בו הטמפרטורות הן הקרירות ביותר והענבים באיכות הגבוהה ביותר. הכרמים על רמה וולקנית זו גדלים מ- 400 מטר ועד 1,200 מטר מעל פני הים והגבוהים שבהם פוגשים שלג בחורף.

 

גמלא סוביניון בלאן 2019

גמלא סוביניון בלאן 2019 מציג מאפיינים ארומטיים של פג'ויה, גויאבה וליים עם רמזים של דשא קצוץ ואבן צור. זהו יין יבש בעל גוף בינוני, טעים ומרענן. גמלא סוביניון בלאן 2019 מוכן לשתייה כעת, וניתן להינות ממנו כשנתיים ממועד הבציר.

יין ואוכל

אנו אוהבים להתאים את היין לעוף בגריל משוח בליים, קציצות דגים תיאלנדיות או סלט תרד עם גבינת עיזים ואגוזים.

על ייחודיות שנת בציר 2019

בציר 2019 היה עוד בציר יוצא מן הכלל ברמת הגולן. העונה החלה לאחר חורף הגשום ביותר מזה שנים, והביאה לידי סיום חמש שנות בצורת. אביב קריר באופן לא אופייני הסתיים בפתאומיות בהתחממות בחודש מאי ונמשך בחודשי קיץ נעימים ובטמפרטורות ממוצעות לעונה מיוני עד אמצע ספטמבר. הבציר החל באיטיות כאשר ענבים ראשונים נקלטו ביקב ב- 6 באוגוסט. גל חום בין ה 18-20 בספטמבר האיץ את הבשלת האשכולות בכרמים והביא בעקבותיו את שבוע הבציר השני בגודלו בתולדות היקב. אוקטובר חם מן הרגיל תרם להמשך הבציר בהילוך גבוה עד לסיומו ב- 23 באוקטובר. בסיכומה, עונת הבציר של 2019 הייתה עוד עונה נפלאה שסיפקה לנו יינות יוצאי דופן.

גמלא סוביניון בלאן 2019 מיוצר מענבים הגדלים בכרמים שלנו הממוקמים בצפון הקר של רמת הגולן, אזור הידוע בגידול סוביניון בלאן איכותי. היין עבר תסיסה קרה, אשר עוזרת לזן חובב הקור הזה לשמר את אופיו הרענן.

נתונים אנליטיים:

  • % אלכוהול 13.5
  • חומצה(גר'/ל') 6.4
  • pH 3.06
  • מתיקות יבש

על אזור הגידול

הגליל הוא אזור הגידול הצפוני ביותר בישראל ונחשב הטוב ביותר לגידול ענבי יין. בתוך אזור גידול זה, רמת הגולן היא החלק בו הטמפרטורות הן הקרירות ביותר והענבים באיכות הגבוהה ביותר. הכרמים על רמה וולקנית זו גדלים מ– 400 מטר ועד 1200 מטר מעל פני הים והגבוהים שבהם פוגשים שלג בחורף.

יקב רמת הגולן ממוקם בעיר קצרין אשר במרכז הגולן.

השארת תגובה