באגט ירקות אנטי פסטי ובאגט חביתת עין מטוגנת

חברת "גרין לייט" מציעה מתכונים מפנקים של באגטים פריכים ללא גלוטן: עם ירקות אנטי פסטי, ועם ביצת עין מטוגנת ומלח אטלנטי גס • נהדרים לארוחת ערב ולארוחת בוהריים (בוקר-צהריים)

באגט עם אנטי פסטי | צילום: FREEPIK
באגט עם אנטי פסטי | צילום: FREEPIK

לפעמים הכי פשוט הוא הכי טעים: חברת "גרין לייט" מציעה מתכונים מפנקים של באגטים פריכים וטעימים ללא גלוטן, מסדרת הלחמים החדשה של החברה – "ארטיזנל": באגט עם ירקות אנטי פסטי ובאגט עם חביתת עין מטוגנת ומלח ים אטלנטי.

כדי לשמר את טעמם ומרקמם מוקפאים הבאגטים בהקפאה עמוקה מייד בתום 90% מזמן האפייה המלא. את גמר האפייה הם מקבלים בתנור הביתי – מה שמקנה להם מרקם קראסט וחוויית לחם טרי. הבאגטים מאפשרים גם לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן ליהנות מלחמים טריים, חמים וטעימים – ממש כמו לחמים ובאגטים רגילים וטריים, שהרגע נקנו במאפייה.

סדרת הלחמים החדשה כוללת: לחם צרפתי קלאסי, לחם צרפתי גרעינים, באגט רוסטיק קלאסי, באגט רוסטיק סופר פוד ובאגט רוסטיק גרעינים. הסדרה מצטרפת למגוון מוצרי הלחמים והמאפים שפיתחה החברה ובהם מבחר לחמים (לבן, חלה, כפרי ועוד), לאפה, לחמניות שונות, פיתות, בסיס לפיצה, בייגל אמריקני, פיצה מרגריטה, עוגות, מאפי עלים ועוד. המוצרים כשרים פרווה בהשגחת הרבנות יבנה ובד"צ חתם סופר בני ברק.

להשיג ברשתות השיווק ובחנויות הטבע.

מתכונים לבאגטים קלויים

באגט עם ירקות אנטי פסטי ובאגט עם ביצת עין מטוגנת ומלח אטלנטי גס

 

המצרכים לבאגט עם ירקות אנטי פסטי:

  • 1 באגט נטול גלוטן של "גרין לייט", מוכן עפ"י ההוראות, חצוי לאורך ו"פתוח" (אפשרי ואף רצוי שהבאגט יהיה בן יום-יומיים)
  • 1/4 – 1/3 כוס שמן זית
  • 1 – 2 שיני שום, כתושות
  • 1 חציל, פרוס לרוחב
  • 1 עגבניה בשלה, חצויה ופרוסה
  • 1 זוקיני – פרוס לרוחב
  • 1 בצל, חתוך לקוביות או חצוי ופרוס לרוחב
  • גבינת מוצרלה מגוררת
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט מלח גס

* הירקות צריכים להיות פרוסים בערך באותו עובי, רצוי בינוני-דק

המצרכים לבאגט עם חביתת עין מטוגנת ומלח אטלנטי גס:

  • 1 באגט נטול גלוטן של "גרין לייט", מוכן עפ"י ההוראות, חתוך ל-5, כל חלק חצוי – אך לא עד הסוף. רצוי שהבאגט יהיה בן יום-יומיים
  • שמן זית
  • 1 – 2 שיני שום שלמות
  • 5 ביצים M או S
  • מלח אטלנטי גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-200 מעלות

  • להניח את הירקות, למעט העגבנייה – בתבנית מרופדת בנייר אפייה. לרסס בשמן זית ולפזר מעל מעט מלח גס
  • לצלות כחצי שעה עד שהירקות רכים אך עדיין שומרים על נוקשות מסוימת. אפשר להוסיף עוד כמה דקות של צלייה בגריל עליון, לקבלת חריכה קלה. להוציא ולצנן
  • להבריש (או לרסס) את הבאגט הפתוח בשמן זית
  • להבריש (או לרסס) את החלק הרך של חמישיות הבאגט
  • לקלות את שני הבאגטים בתנור חם ב- 180-200 מעלות כמה דקות, עד שהתוך הרך והבהיר מזהיב מעט
  • להוציא ולשפשף את החלק הרך של הבאגטים בשיני שום, עוד כשהם חמים

לבאגט עם ירקות אנטי פסטי:

  • להניח על הבאגט החצוי את ירקות האנטי פסטי. להוסיף עגבנייה.
  • לפזר מעל מוצרלה ולהחזיר לתנור לכמה דקות, עד שהגבינה תימס.

לבאגט עם ביצת עין:

  • לטגן 5 חביתות של ביצי עין – רצוי שהחלמון עדיין יהיה רך.
  • לפזר מעל מעט מלח אטלנטי גס ופלפל שחור גרוס.
  • להניח ביצת עין בתוך כל חמישית באגט.
השארת תגובה