לא תאמינו אלו מאפים אפשר להכין עם תיונים

קבלו מתכונים לביסקוטי חמדת השקד עם סילאן ושקדים ועוגת פירות יבשים נוסטלגית וחלבית

ביסקוטי חמדת השקד | צילום: רחלי קרוט
ביסקוטי חמדת השקד | צילום: רחלי קרוט
לחץ נפשי, חרדה? זו הכתובת בשבילך

ביסקוטי חמדת השקד עם סילאן ושקדים

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • תוכן מ-2 תיונים של חליטת תה שקדים (התערובת עצמה, ללא השקיק)
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס סילאן
  • קליפת תפוז מגורדת דק
  • 3 ביצים בגודל M
  • 1/2 כוס שקדים שלמים

אופן הכנה:

– בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימה, ומערבבים עם כף עץ או בעזרת הידיים עד שנוצר בצק מגובש. זה בסדר אם הוא דביק ורך.
– מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים בעזרת ידיים רטובות ומעצבים כל בצק למלבן בגובה 4-5 ס"מ בדומה לכיכר לחם. אם הבצק יוצא טיפה רך מדי אפשר להוסיף 2 כפות קמח.
– מניחים כל בצק על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב והכיכר יציבה.
– מצננים את 2 הכיכרות עד שהן קרות לגמרי. אפשר בחוץ במשך 30-40 דקות או 20 דקות במקרר.
– פורסים את הכיכרות לפרוסות דקות או עבות, בהתאם להעדפה שלכם, ומניחים את הפרוסות על תבנית תנור עם נייר אפייה. אין צורך לשמור על מרווחים כי העוגיות לא תופחות.
– מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהביסקוטי מעט מזהיבים ומתייצבים.
– שומרים בקופסה סגורה על השיש.

הערות ושדרוגים:

– ניתן להוסיף לבצק 1/2 כוס של תוספות בנוסף לשקדים. הנה כמה אופציות: פירות יבשים קצוצים גס, גרידת לימון, מעט קינמון או שוקולד צ'יפס.
– לביסקוטי שוקולדים ממירים 4 כפות מהקמח בקקאו איכותי.
– רוצים לשדרג? ממיסים 100 גרם שוקולד מריר וטובלים חצי מהביסקוטי בשוקולד. את הביסקוטי המצופים מומלץ לשמור במקרר בקופסה סגורה כדי שהשוקולד לא ימס.

 

מתכון עוגת פירות יבשים | באדיבות: ויסוצקי, צילום: רחלי קרוט

עוגת פירות יבשים נוסטלגית

מצרכים (עוגת אינגליש קייק גדולה):

  • 3 ביצים בגודל L
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קליפת תפוז מגורדת דק
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 1 ו-1/3 כוס קמח לבן
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • תוכן של 2 שקיקים מחליטת סיידר & נשנושי פירות
  • תוכן של 2 מעטפות נשנושי פירות
  • 1 כוס פירות יבשים לבחירתכם

אופן הכנה:

– פותחים שקיק תה אחד ומערבבים את התערובת שבתוכו עם 1/4 כוס מים רותחים. מניחים בצד כדי שהמים יצטננו מעט.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את הביצים והסוכר ומקציפים במשך 5 דקות.
– מוסיפים חלב, וניל, גרידת תפוז ושמן ומקציפים דקה נוספת. מוסיפים את המים עם התה ומקציפים כמה שניות.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואת תוכנו של שקיק התה הנוסף (מבלי לחלוט במים) ומערבבים עד שהקמח נטמע בבלילה.
– קוצצים את הפירות היבשים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים לבלילה. מערבבים בעדינות.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה, משומנת היטב, ומפזרים מעל את נשנושי הפירות של ויסוצקי.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

הערות ושדרוגים:

– ניתן להוסיף לעוגה 1/4 כוס אגוזים קצוצים גס.
– לגרסת פרווה ממירים את השמנת המתוקה בקרם קוקוס.
– רוצים לשדרג? מפדרים את העוגה, אחרי שהיא מצטננת, באבקת סוכר עם מעט קינמון.

  • באדיבות: ויסוצקי.
  • צילום: רחלי קרוט.
השארת תגובה