"לתעדף את עובדי רשתות המזון"

עובדות ועובדי קבוצת יינות ביתן, מגה בעיר ושוק מהדרין, דורשים לתעדף אותם במבצע החיסונים הלאומי • "באים במגע עם המספר הרב ביותר של אזרחים בישראל וזקוקים להגנה מקסימלית"

חיסון
חיסון
לחץ נפשי, חרדה? זו הכתובת בשבילך

מבצע החיסונים הלאומי 'נותנים כתף' מתקדם בקצב משביע רצון, וכעת, לאחר התחסנותם של רוב קבוצות הסיכון (ע"פ גיל ומחלות). כעת נערכים במערכת הבריאות וקופות החולים להמשך מבצע החיסונים לקבוצות האוכלוסיה האחרות.

עובדות ועובדי קבוצת יינות ביתן יוצאים כעת למאבק בדרישה לתעדף אותם בשלב זה של החיסונים. הנימוקים: העובדה שהם נחשבים עסק חיוני ובמסגרתו הם באים במגע עם המספר הגבוה ביותר של האזרחים מבין כל ענפי המשק.

מנכ"ל קבוצת יינות ביתן, מיכאל לובושיץ, שיגר מכתב מיוחד לשר הבריאות, בו הוא מציף את הדרישה והנימוקים מאחוריה. "כעת, כשעל הפרק תעדוף קבוצות הסיכון הבאות, אני מבקש לכלול בהן את קופאיות רשתות המזון והעובדים בענף. כפי שאתה ודאי יודע, ענף הקמעונאות הוא מהחיוניים ביותר במשק ונותר פתוח בכל הסגרים בשל נחיצותו. הקופאיות והעובדים מצויים בחזית וללא הגנה מול הנגיף, כשמידי יום הם מעניקים שירות חיוני למיליוני אזרחים בישראל".

עוד במכתב: "אני סבור כי לאחר שהוענק החיסון לאוכלוסיה המבוגרת ולעובדי מערכת הבריאות – יש לקדם במהירות את חיסונם של עובדות ועובדי רשתות המזון שבאים כאמור במגע עם המספר הרב ביותר של אזרחים בישראל וזקוקים להגנה מקסימלית. מהלך כזה יצמצם דרסטית את סכנת ההידבקות בנגיף הן של העובדים והן של הקונים".

אייל אלי, יו"ר ארגון עובדי מגה יינות ביתן, מספר כי העובדים כולם מתייצבים מאחורי הדרישה. "כל עוד דובר על חיסון אוכלוסיית הקשישים והצוותים הרפואיים – ברור שהם היו בתעדוף עליון.

אך כעת, שעוברים לאוכלוסיות הבאות, עובדי רשתות המזון מצויים בסיכון הגבוה ביותר ולפיכך יש לחסן אותם בהקדם".

השארת תגובה