ליד התה: ביסקוטי בראוניז טבעוני

כשגשם בחוץ, ובבית חם אין דבר נעים יותר מאשר לשבת מול החלון עם כוס קפה או תה חם ולהמתיק את החורף בקינוח מתוק ועשיר: ביסקוטי בראוניז – המשלבים את העושר הדחוס של בראוניז בטקסטורת הביסקוטי שמאפשרת לטבול בשתייה החמה

TEKA_ביסקוטי בראוניז_קרדיט צילום סטודיו(12)
TEKA_ביסקוטי בראוניז_קרדיט צילום סטודיו(12)
לחץ נפשי, חרדה? זו הכתובת בשבילך

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

מצרכים:

  • 40 גר' אבקת קקאו
  • 75 גר' אגוזי מלך קצוצים
  • חצי כוס  סוכר חום
  • 150 גר' קמח
  • 50 גר' אגוזי מלך טחונים
  • 15 גר' חמאה מומסת
  • 30 גר' אבקת סוכר
  • 5 גר' מלח
  • 3 גר' סודה לשתייה
  • 10 גר' קורנפלור
  • 10 גר' קמח כוסמין מלא
  • 100 מ"ל מים
  • 10 גר' שמן חמנייה
  • 2 גר' שמרים

הוראות הכנה:

  1. ראשית, ערבבו את כל המרכיבים המהווים תחליף לביצה בקערה גדולה: קמח כוסמין, קורנפלור ושמרים. הוסיפו מים בהדרגה, ולאחריהם את השמן. בחשו והניחו את התערובת למשך כ-5 דקות. הוסיפו סוכר חום ואת החמאה המומסת ובחשו שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. ערבבו את שארית המצרכים בקערה נוספת, והוסיפו את התערובת היבשה לרטובה בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד.
  3. שטחו את הבצק על תבנית תנור מכוסה בנייר אפיה, וצרו מלבן גדול. אפו את הבצק בחום 150ºC למשך כ-35 דקות.
  4. הוציאו את המגש מהתנור והניחו אותו בצד למשך כ-10 דקות, בכדי שיתקרר. חתכו בעזרת סכין פרוסות בגודל של כ-2 ס"מ, כך שיתקבלו בערך כ-12 יחידות. הניחו את הפרוסות על נייר האפייה והחזירו אותן לאפייה, למשך כ-15 דקות.
  5. הפכו את הפרוסות פעמיים נוספות (בכל פעם אפו אותן למשך כ-15 דקות) עד שהן יהיו מוכנות לחלוטין, ובעלות טקסטורת קראנץ'.  צננו את הפרוסות ואחסנו אותן בצנצנת או קופסה אטומה לשמירה על טריותן.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

השארת תגובה