
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
מצרכים:
- 40 גר' אבקת קקאו
- 75 גר' אגוזי מלך קצוצים
- חצי כוס סוכר חום
- 150 גר' קמח
- 50 גר' אגוזי מלך טחונים
- 15 גר' חמאה מומסת
- 30 גר' אבקת סוכר
- 5 גר' מלח
- 3 גר' סודה לשתייה
- 10 גר' קורנפלור
- 10 גר' קמח כוסמין מלא
- 100 מ"ל מים
- 10 גר' שמן חמנייה
- 2 גר' שמרים
הוראות הכנה:
- ראשית, ערבבו את כל המרכיבים המהווים תחליף לביצה בקערה גדולה: קמח כוסמין, קורנפלור ושמרים. הוסיפו מים בהדרגה, ולאחריהם את השמן. בחשו והניחו את התערובת למשך כ-5 דקות. הוסיפו סוכר חום ואת החמאה המומסת ובחשו שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
- ערבבו את שארית המצרכים בקערה נוספת, והוסיפו את התערובת היבשה לרטובה בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד.
- שטחו את הבצק על תבנית תנור מכוסה בנייר אפיה, וצרו מלבן גדול. אפו את הבצק בחום 150ºC למשך כ-35 דקות.
- הוציאו את המגש מהתנור והניחו אותו בצד למשך כ-10 דקות, בכדי שיתקרר. חתכו בעזרת סכין פרוסות בגודל של כ-2 ס"מ, כך שיתקבלו בערך כ-12 יחידות. הניחו את הפרוסות על נייר האפייה והחזירו אותן לאפייה, למשך כ-15 דקות.
- הפכו את הפרוסות פעמיים נוספות (בכל פעם אפו אותן למשך כ-15 דקות) עד שהן יהיו מוכנות לחלוטין, ובעלות טקסטורת קראנץ'. צננו את הפרוסות ואחסנו אותן בצנצנת או קופסה אטומה לשמירה על טריותן.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה