ליד התה: עוגיות שוקולד מושלגות

כשגשם בחוץ, ובבית חם אין דבר נעים יותר מאשר לשבת מול החלון עם כוס קפה או תה חם ולהמתיק את החורף בקינוח מתוק ועשיר. עם תחילת העונה הגשומה מתכון קינוח מושלם להגשה לצד תה או קפה: עוגיות שוקולד עשירות בציפוי מושלג

עוגיות שוקולד מושלגות. צילום טקה סטודיו(3)
עוגיות שוקולד מושלגות. צילום טקה סטודיו(3)
לחץ נפשי, חרדה? זו הכתובת בשבילך

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

רכיבים:

  • 85 גרם קקאו טהור
  • 250 גרם קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • סוכר 250 גרם
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים גדולות
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  1. ערבבו בקערה את כל החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר. בקערה אחרת ערבבו חמאה, תמצית וניל וביצים.
  2. הוסיפו את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בהדרגה תוך ערבוב – למניעת גושים, עד לקבלת תערובת אחידה, וצננו במקרר למשך שעה לפחות. עדיף לחכות לילה שלם.
  3. חממו תנור מראש בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
  4. עצבו כדורים קטנים והניחו אותם במגש תנור עם נייר אפייה. השאירו מספיק מקום בין כדור לכדור.
  5. אופים 10 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים את העוגיות בתוך רשת קירור.
  6. לאחר צינון פזרו אבקת סוכר למראה מושלג.
השארת תגובה